Hírek

Vegyvédelmi előadás létesítményi tűzoltóságok számára
2019. május 17. 13:13
Május 9-én és 10-én zajlott Zsámbékon a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének közgyűlése és szakmai konferenciája, melyen a HESZTIA Kft. is képviseltette magát. A szakmai napon egy rövid előadás, illetve kiállítás keretében kerültek bemutatásra a klóros és ammóniás területen használt modern vegyvédelmi eszközök védelmi és gazdasági előnyei.

Az előadó kitért a védőeszközök megválasztására, a védő-, mentő- és mentesítő eszközök és anyagok ismertetésére, valamint az eszközök felülvizsgálatára is. Bemutatásra kerültek a Respirex által gyártott „A” és „B” típusú aeroszolok ellen védő és gáztömör védőruhák - antisztatikus és nem antisztatikus kivitelben, az egyszer és többször használatos karbantartásmentes, valamint alacsony karbantartási igényű vegyvédelmi védőeszközök.

Megismerhették a HAZMAXTM vegyvédelmi lábbeliket és a PRPS ruha adta kényelmet, melyet a konstrukció szellőzési funkciója biztosít. Ismertetésre került továbbá a PermaSURE® applikáció, amely a beavatkozás-vezetőket segíti a megfelelő védelmi eszköz megválasztásában.

Láthatták továbbá az MFC mentesítő sátrakat és eszközöket, az ÖKO-TEC felitató anyagokat, melyek egyben sav-bázis indikátorként is szolgálnak, valamint a Honeywell légzőkészülékeket és menekülőkámzsákat szűrő és sűrített levegős kivitelben.

A bemutatón a közönség megfoghatta és kipróbálhatta az eszközöket, megtapasztalva azok számos előnyét, mint pl. alacsony tömegét, anyagminőségének színvonalát.