Hírek

Beavatkozások 2019. márc. 24–31.
2019. április 03. 12:33
A múlt heti beavatkozásainkat bemutató összeállításunkban összesen hét megye önkéntes tűzoltóinak vonulásáról adunk hírt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

2019. március 24-én és 25-én is nádastűz volt Mezőcsáton, 25-én pedig Tiszakeszi külterületén is. A tüzekhez a Mezőcsát és Környéke ÖTE tagjai vonultak ki.

Fotó: Mezőcsát és Környéke ÖTE / Facebook

 

Heves megye

Tűz Szihalmon

Tűz ütött ki egy Kossuth Lajos úti lakóházban március 23-án reggel. Teljes terjedelmében égett egy szoba a csaknem ötven négyzetméteres épületben, szerencsére az eset következtében senki sem sérült meg. A szihalmi önkéntes tűzoltókhoz szombaton reggel fél hétkor érkezett a riasztás, s majdnem négy perc alatt szerkocsival értek ki a helyszínre, ahol elzárták a gázt, és megkezdték az oltást. A tüzet végül a szintén kiérkező mezőkövesdi hivatásosok segítségével fojtották el.

 

Vegetációtűz a vasúti töltésnél

2019. március 30-án riasztást kaptak a horti önkéntes tűzoltók, miszerint a Hort és Csány közti vasúti töltés mellett gaz-avar-nádas nagy területen lángol. Az önkéntesek 16:08 perckor négy fővel, és egy gépjárműfecskendővel megkezdték a vonulást, a hatvani és a gyöngyösi hivatásos egységekkel közösen. A nagy kiterjedésű tűzeset felszámolását nehezítette, hogy gépjárműfecskendővel nehezen megközelíthető volt a terület, ezért többnyire kéziszerszámok segítségével tudtak beavatkozni. Eközben újabb helyszínen csaptak fel a lángok, így amint az előző területen az utómunkálatokat befejezték, az oltást a Miklós-tanya mögötti vasúti töltésnél folytatták. A lángokat este 20:00 órára sikerült megfékezni. Az eset során személyi sérülés, és anyagi kár nem történt.

fotó: Horti Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület / Facebook

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Tűz ütött ki egy Jásztelek határában lévő hulladéklerakóban március 28-án délelőtt. Mintegy 30 hektáron égett a felhalmozott szemét. A jászberényi, a hatvani, a hevesi és a nagykátai hivatásos, valamint a jászapáti és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók dolgoztak a lángok megfékezésén. Sérülés nem történt.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester, JÁSZ szóvivő

 

Hajdú-Bihar megye

Március 27-én Nádudvaron, a 3406-os számú közút mellett égett a nádas közel huszonöt hektáron. A püspökladányi, a karcagi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók mellett a kabai önkéntes tűzoltók is vonultak. A lángokat két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg. Az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Fotó: Debreceni HTP, Hajdú-Bihar megyei KMSZ

 

Komárom-Esztergom megye

Március 27-én délelőtt egy erdei úton oltották el a tüzet a komáromi hivatásos és a komáromi önkéntes tűzoltók Ács térségében, ahol egy hektáron égett az aljnövényzet. A tűz az erdős terület felé terjedt tovább, a tűzoltók azonban két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át az erdős részre, az eset során senki sem sérült meg.

 

Pest megye

2019. március 31-én a  Kisperjésre vonultak, ahol 5 hektár gaz, avar, és erdei aljnövényzet égett. Kézi szerszámokkal, puttonyfecskendővel és 2 „D” sugárral oltották el a tüzet.

Fotó, tudósítás: Tápiószecső ÖTE / Facebook

 

Veszprém megye

A Nyirádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület idei első riasztása március 31-re esett; a katasztrófavédelem és a helyi rendelet tiltása ellenére egy nyirádi lakos felelőtlenül meggyújtotta a kertjében felhalmozott szemetet. A keletkezett tűz tovább terjedt a kertben, közvetlenül veszélyeztetve ezzel a szomszéd házakat is.

Szerencsére az időben érkezett hivatásos tűzoltóknak és az őket hatékonyan segítő nyirádi önkéntes tűzoltóknak, a tűzet sikerült időben eloltani.

Fotó, tudósítás: Nyirád Önkormányzat / Facebook