Vizsgáztak a Komárom-Esztergom megyei önkéntesek
2019. április 01. 08:07
A BM OKF és az MTSZ által kiírt tavalyi pályázaton a Komárom-Esztergom megyei önkéntesek közel 27 millió forint támogatást nyertek. A támogatásból vásárolt szakfelszerelések használatát tanfolyamon sajátították el.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt 2018. évi pályázatán Komárom-Esztergom megyében az önkéntes tűzoltó egyesületek közel 27 millió forintnyi támogatást nyertek a tavalyi évben. Komárom-Esztergom megyében 35 önkéntes tűzoltó egyesület, és 3 mentőszervezet jelentkezett a pályázatra. A támogatásból tűzoltó szakfelszereléseket, (sugárcsövek, létrák) tűzoltó technikai eszközöket, (láncfűrész, gázkoncentráció mérő, szivattyúk) valamint szertár felújítást oktatást, működési költségtámogatást finanszíroztak. Az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai kötelező tanfolyamon sajátították el a pályázaton nyert eszközök használatát, alkalmazását. A hétfői vizsga írásbeli és gyakorlati részből állt, ahol a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Komáromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei bizonyították tudásukat. A vizsgázók a gyakorlati részt a Tatabánya Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájának udvarában tették le öt különböző - motoros láncfűrész, hidraulikus feszítővágó eszköz, korongos vágóberendezés áramfejlesztő gépjármű fecskendő – eszközön.

Fotó: Józan Tímea