Hírek

Beavatkozások 2019. márc. 11–17.
2019. március 19. 16:01
A tűzoltók még mindig meglehetősen sok vegetációtűzhöz vonulnak – összeállításunk a múlt hétről.

Győr-Moson-Sopron megye

Március 12-én Hegyeshalmon a Bánya térnél gaz, avar, aljnövényzet gyulladt ki kb. kétezer négyzetméteren. A hegyeshalmi önkéntes tűzoltók a mosonmagyaróvári hivatásosokkal kiérkezve felszámolták a tüzet.

Fotó: Hegyeshalom ÖTE / Facebook

 

Pest megye

Március 12-én éjfél körül kigyulladt egy családi ház Dunabogdányban, a Hegy utcában. A lakók szerencsére el tudták hagyni az épületet. A szentendrei hivatásos, a visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók voltak a helyszínen.

Fotó: Viságrád ÖTE / Facebook

 

Somogy megye

Március 12-én Látrány külterületén, a Kertész-tónál mintegy két hektáron égett az aljnövényzet. A helyszínre a látrányi önkéntes tűzoltók mellett a balatonboglári önkormányzati tűzoltók érkeztek.

Fotó: Látrány ÖTE / Facebook

 

Vas megye

A közút mellett égett a nádas mintegy másfél hektáros területen Csepreg és Kiszsidány közötti úton, kedden délelőtt. A tűzeset helyszínére a szombathelyi hivatásos, a csepregi önkormányzati és peresznyei önkéntes tűzoltókat riasztották. A tűz egy erdősávot is veszélyeztetett. Az egységek együttes erővel, több irányból támadva körbehatárolták a lángokat, majd eloltották a tüzet. A tűzoltók ezt követően két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a további izzást is megszüntették. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Fotó: Göncz Szabolcs tű. alezredes/Szombathely HTP, Miskei Balázs tű. főhadnagy