Hírek

Beavatkozások 2019. feb. 18–24.
2019. február 26. 09:02
A múlt hét eseménydúsan telt az önkéntes tűzoltók számára – ezúttal az esetek leírásánál néhány ÖTE Facebook-oldalát hívtuk segítségül.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Mezőcsát ÖTE, február 21.

Gelejre kaptunk riasztást,miszerint ég egy tanya,csütörtök este.Második rajként érkeztünk a helyszínre.10x20méteres épület égett,benne mezőgazdasági gépekkel,terménnyel.

Fotó, tudósítás: Mezőcsát ÖTE / Facebook

 

Bács-Kiskun megye

Császártöltés ÖTE, február 20.

Mai napon a koradélutáni órákban bejelentést kaptunk, miszerint a Kossuth Lajos utcában gaz-avar ég, a közeli pincék felé terjed. Három fővel a káresethez siettünk. Kiérkezéskor tapasztaltuk, hogy a pincék alatt kb. 300 négyzetméteren gazos terület ég és a tűz felterjedt a domboldalon a pincék fölé, a Petőfi utca felöli területre. Az alsó résznek az oltását egy sugárral azonnal megkezdtünk, a keceli Bajtársaknak pedig rádión jeleztük, hogy ne a Kossuth utca felől jöjjenek, hanem fentről, a kilátó felől közelítsék meg a kárhelyt. Perceken belül ki is érkeztek, egy sugárral és kéziszerszámokkal megkezdték a terület oltását. Mivel a lent lévő terület nagy kiterjedésű volt és összehordott kerti hulladékok is égtek, a császártöltési tűzoltóautóhoz víztáplálást építettünk ki a Kossuth utcán lévő tűzcsapról. Közben a keceli tűzoltók tapasztalták, hogy az egyik elhanyagolt pinceépület teteje füstölni kezdett. Ebbe az épületbe behatoltuk, de szerencsére komoly tűz itt nem alakult ki. Az eset így kár nélküli lett, a tűz keletkezési oka ismeretlen. Köszönjük a keceli Bajtársak segítségét!

Fotó, tudósítás: Császártöltés ÖTE / Facebook

 

Kiskőrös ÖTE, február 18.

Hétfő délután a Délibáb utcában gazos terület égett, valamint az azon található szemét. A tűzet a kiskőrösi önkéntes tűzoltók rövid időn belül eloltották.

Fotó, tudósítás: Kiskőrös ÖTE / Facebook

 

Fejér megye

Bodajk ÖTE, február 18.

Ma sem pihenünk! Lakossági bejelentés alapján kaptuk a riasztást, miszerint a kastélypark területén gaz, avar ég. Kiérkezésünk után egy gyorsbeavatkozó sugárral a tüzet és a füstölgő részeket eloltottuk. Valószínűleg egy eldobott cigaretta okozta a tüzet és csak a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb baj. Bízunk benne, hogy ennél nagyobb tűzesethez nem fogunk vonulni a jövőben, de ehhez kell a lakosság odafigyelése is! Köszönjük! A helyszínen volt Mór/1-es és Bodajk ÖTE 5 fővel.

Forrás, fotó: Bodajk ÖTE / Facebook

 

Nógrád megye

Diósjenő ÖTE, február 18.

17 óra után kaptuk a riasztást. Jelzés alapján a Haladás utcában egy lakóházban keletkezett tűz. Kiérkezve a rétsági egységekkel megkezdtük az oltást. Egy személy az épületben tartózkodott. Sajnos már csak a holttestét tudták azonosítani. Helyszínen volt : Rétság HÖT, Balassagyarmati hivatásos tűzoltók, Váci hivatásos tűzoltók és Diósjenő ÖTE. Részvétünk a hozzátartozóknak...

Fotó, tudósítás: Diósjenő ÖTE / Facebook

 

Pest megye

Tápiószecső ÖTE, február 18.

17:45kor riasztást kaptunk. Helyszínen gaz, kisebb fák égtek és egy kertes ház keritését érte el de időben meg fogtuk. 2 ''D,, sugárral és kézi szerszámokkal el oltottuk a tűzet. Tszecső ÖTE és Káta I helyszínen volt.

Fotó, tudósítás: Tápiószecső ÖTE / Facebook

 

Kis-Sziget ÖTE, február 18.

A mai napon 16 óra 36 perckor kaptuk a riasztást. Tököl Pesti út, három személygépkocsi ütközött beszorult személy van. Az esethez vonult Sziget/1, Sziget Pálya és Kis-Sziget ÖTE/1-es 4 fővel, mentők, rendőrség. A helyszínen 2 súlyos és egy könnyű sérült volt.

Fotó, tudósítás: Kis-Sziget ÖTE / Facebook

 

Tolna megye

Bonyhád ÖTE, február 20.

19:15kor kaptunk riasztást közúti balesethez. Két személygépjármű ütközött, két fő könnyebben sérült.

Az ÖTE 5 fővel vonult, a helyszínre érkezett még Bonyhád1, Szekszárd1, Szekszárd műszaki mentő.

Fotó, tudósítás: Bonyhád ÖTE / Facebook