IV. Bács-Kiskun Megyei Hagyományőrző Tűzoltó Verseny
2015. június 22. 10:48
A IV. Bács-Kiskun Megyei Hagyományőrző Tűzoltó Verseny a Tiszakécskei Lovasnapok keretén belül került megrendezésre 2015. június 7-én, vasárnap.

A versenyre tizenkét csapat érkezett az ország több pontjáról, gyermek-, ifjúsági-, és felnőtt kategóriában – női és férfi versenyzők – egyaránt. Ezen a napon a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók együtt versenyeztek és biztatták egymást, együtt örültek a sikereknek. A megnyitót követően a csapatkapitányok egy technikai megbeszélésen és pályabejáráson vettek részt. Miután a csapatok megkaptak minden információt kezdetét vette a verseny. Az első versenyszám nagyon népszerű volt a közönség körében, ahol „tűzoltó-talicskán” kellett a versenyzőknek egymást tolni a következő állomáshelyre. Itt a résztvevő csapatok három tagja fát vágott, amíg a többiek is megérkeztek az állomásra. Igazi csapatmunka volt a „mocsárjáró” hét embernek összehangoltan megközelíteni a kocsifecskendőket. A kocsifecskendő - mozdonyítható fecskendő szerelési feladat akkor fejeződött be, amikor a céltáblák ledőltek, és ezt a segéd sugárvezető az óra leállításával a pályabíró felé jelezte.