Hírek

VI. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny
2015. június 22. 15:19
2015. június 20-án, Szekszárdon zajlott a hatodik országos tűzoltóverseny, amelyben a magyarországi indulók mellett három vajdasági csapat is részt vett.

A Magyar Tűzoltó Szövetség által meghirdetett megmérettetésen önkéntes egyesületi, létesítményi és önkormányzati tűzoltók álltak rajthoz; a magyarországi csapatok mellett idén a Vajdaságból is érkeztek vendégek (Gunarasról, Bácskossuthfalváról és Martonosról). 

A résztvevő csapatokat köszöntötte Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere ésDr. Latorcai János a Magyar Országgyűlés alelnöke, aki bejelentette, hogy várhatóan már 600 millió forintos keret áll 2016-ban az önkéntes tűzoltóságok rendelkezésére. Beszédében rámutatott arra is, hogy az önkéntes tűzoltók rendkívül fontos szerepet töltenek be hazánk mentő tűzvédelmében, a közösségépítésben és a hagyományőrzésben egyaránt.  

A versenyt Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke megnyitotta. A MTSZ elnöke beszédében azt is kiemelte, hogy a határon túli bajtársaknak milyen fontos a részvétele a versenyen.

A két napos verseny helyszíne a 2011-ben átadott Atlétikai pálya volt. A versenyt a 3 fős versenyvezetőség és a 40 fős bírói gárda segítette, a helyszín előkészítésében és lebonyolításában jelentős segítséget nyújtott a Tolna Megyei Tűzoltószövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is. 

A versenynapon 31 csapat versengett az első helyezésért, a hibátlan végrehajtásért, a jobb időeredményekért. Az eredményeken is látszódott ez az igyekezet, hiszen két csapat is elérte, átlépte a 400 pontos „álomhatárt”, ami nemzetközi összehasonlításban is jó eredménynek számít. Nagyon jó eredményeket értek el a Vértessomlói lányok és fiúk, a Pázmándi lányok (akik néhány éve még az ifjúsági csapattal kétszeres országos bajnokok voltak!) és fiúk, valamint az Abasári lányok és fiúk is. A Kőszeg ÖT férfi csapata szerelésben új országos csúcsot (39,26 s, hiba nélkül) ért el, összesítésben (Domsik János Vándordíj) mégis a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi gyáregysége (korponttal) előzte meg őket. 

Vasárnap Szekszárdon, a város főterén ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a VI. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny.  A rendezvényt Dr. Balázs Gábor tű. ezredes a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte, amelyen belül megköszönte valamennyi résztvevő, szervező és közreműködő munkáját.

A versenydíjakat Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a MTSZ elnök és Horváth Gábor tűzoltó őrnagy az MTSZ Tűzoltóverseny Bizottság vezetője átadta a helyezetteknek. 

A VIII. Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyt az MTSZ 2016-ban Vas megyében szervezi. Az ifjúsági verseny zászlaját Kovács Sándor, a Vas megyei Tűzoltó Szövetség elnöke átvette Schäffer Lászlótól, az MTSZ Ifjúsági Tűzoltóverseny vezetőjétől.

A VI. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a MTSZ elnöke bezárta. A csapatok a záróbeszéd után méltó környezetben, jó hangulatban ünnepelték meg az elért eredményeket, a tartalmasan eltöltött napokat.


 

Kapcsolódó képek:

VI. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny VI. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny VI. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny
>>> További képek a galériában <<<