Hírek

TFA verseny – két hivatásos és két önkéntes tűzoltó a legjobb
2018. augusztus 27. 07:35
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az „Őrizd a lángot” Alapítvány, a Tűzoltás-mentés Alapítvány és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte meg augusztus 24-25-én a TFA versenyt Bükfürdőn. A hazai tűzoltók mellett, lengyel, német, osztrák, román, szlovák és szlovén versenyzők is részt vettek a küzdelemben.

Igazi küzdelem ez a verseny, ahol a tűzoltóknak először egy tizenkilenc kilogramm súlyú tömlőt kell egy állványra felvinni a vállukon, majd az annak tetején beletenni egy ott kialakított tárolóba. Ezt követően két tekercstömlőt húznak fel egy kötél segítségével, amelyet szintén a tárolóba helyeznek.

A következő versenyszámban egy négy kilogrammos kalapáccsal egy fém gerendát másfél méter távolságra kell eljuttatniuk, majd egy szlalom pályán végigfutniuk anélkül, hogy eldöntenék a bójákat, vagy a célt.

Ha ezzel végeztek egy vízzel teli tömlőt kell húsz méter távolságra elhúzni. Egy kis tűzoltási gyakorlat után egy nyolcvan kilogrammos bábut kell elvinniük a célig. Minden feladatot bevetési védőruhában, légzőkészülék és légzőálarc használata mellett kell teljesíteniük.

Az eredmények a harminc év alatti, valamint a 30-40 év közötti férfiak kategóriájában lengyel győzelemmel zárult a verseny. Női indulók között a harminc év alattiak versenyében első helyezést Pál Katalin a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság indulója nyerte el, míg harminc és negyven év közöttiek versenyében Dr. Kocsis Katalin Dorottya, a Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület indulója bizonyult a legjobbnak. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Handzsuj Mihály, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója nyerte el a verseny vándorkupájával együtt, önkéntes kategóriában pedig ifj Bodó László, a KÖTÉL egyesület versenyzője kapta, míg a legjobban teljesítő létesítményi tűzoltó címet Pauska Krisztián a FER Tűzoltóság Tiszaújváros tűzoltója nyerte el.

Fotók: Nyugat.hu


 

Kapcsolódó képek:

TFA verseny – két hivatásos és két önkéntes tűzoltó a legjobb TFA verseny – két hivatásos és két önkéntes tűzoltó a legjobb TFA verseny – két hivatásos és két önkéntes tűzoltó a legjobb
>>> További képek a galériában <<<