Hírek

Beavatkozások a héten
2018. augusztus 23. 09:07
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók számára a hosszú hétvége, és az utána következő időszak is tartogatott munkákat.

Egy ideiglenes látványkonyha pavilonja gyulladt ki a Budai Várnegyedben

A lángokat a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók oltották el.  A Budai Várnegyedben, az Oroszlános udvar bejáratánál egy ideiglenesen üzemelő látványkonyha pultja, berendezési tárgyai és fa pavilonja gyulladt ki vasárnap hajnali négy órakor. A tűz mintegy hetven négyzetmétert érintett, valamint a lángokban felhasadt egy, a gázkészülékekhez használt lakossági gázpalack is. Az esethez a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók érkeztek ki öt tűzoltó gépjárművel. A rajok két vízsugárral fékezték meg a lángok továbbterjedését, és oltották el a lángokat. A tűz nagyságát mutatja, hogy a pavilon mögötti épület több ablaka megrongálódott a hőterheléstől. A tűzesetben személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének körülményeit hatósági eljárás keretében vizsgálja igazgatóságunk.

Fotós: Dudás Tamás tű.zls.

 

Családi házban keletkezett tűz Újudvaron (08.22., Zala megye) 

06:54 | Kigyulladt egy családi ház Újudvaron, a Fő úton. A mintegy ötven négyzetméteres épület tetőszerkezete és egy mellette lévő nyitott szín égett. A nagykanizsai hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók két vízsugárral fél órás oltási munkálatok során számolták fel az épülettüzet. Az eset során nem sérült meg senki. 

Fotó: Nagykanizsa HTP

 

Markoló égett Lajoskomáromban (08.22., Fejér megye)

Parkoló munkagép motortere gyulladt ki augusztus 21-én délben Lajoskomáromban. A telephely dolgozóinak több porral oltóval sikerült megfékezniük a lángok terjedését. A helyszínre elsőként a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a homlokrakodó visszahűtését, majd a sárbogárdi hivatásos tűzoltókkal közösen, hőkamera segítségével átvizsgálták a munkagépet. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a közeli lajtos kocsira és traktorra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt. /Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság/

 

Szalmabálák égtek Öreglakon (08.20., Somogy megye) 

Egy családi ház udvarán összerakott szalmabálák gyulladtak meg hétfő éjszaka Öreglakon, a Váralja utcában. A marcali hivatásos tűzoltók mellett az öreglaki önkéntes és a kaposvári hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak. Az egységek két vízsugárral oltották a lángokat, míg további két vízsugárral a környezetet védték a tűz továbbterjedésétől.

Fotó: Marcali HTP


 

Kapcsolódó képek:

Beavatkozások a héten Beavatkozások a héten Beavatkozások a héten
>>> További képek a galériában <<<