Hírek

Rendszerbe állt a Héhalom ÖTE
2018. augusztus 06. 14:23
Hivatalosan is rendszerbe állították a Nógrád megyei Héhalom önkéntes tűzoltó egyesületét. Mostantól csaknem 140 négyzetkilométernyi dél-nógrádi területen a héhalmi egység az első, amelyet riasztanak egy esetleges segélykérő hívás után.

Héhalomban 2015-ben alakult meg az önkéntes tűzoltó egyesület. Példátlan gyorsasággal, három év alatt érték el azt a szintet, amely ahhoz kell, hogy a hivatásos állomány rendszerbe állítsa az egyesületet. Az önkéntes testület 78 főből áll, közülük harmincháromnak van meg a képesítése arra, hogy az úgynevezett „nem időkritikus” riasztásoknál elsőként érhessen a helyszínre.

– Hetvennyolc fős az egyesület, a 0-ról 78-ra eljutni egy kisebb településen is nagy szó, de ezen felül 33 képesítéssel rendelkező […] egy nagyon kitüntető cím – emelte ki a Hír TV-nek nyilatkozva Bérczi László, az Országos Tűzoltóság Főfelügyelő dandártábornoka.

– Tizenegy civil szervezetünk van, amelyek mind nagyon jól működnek. Van egy nagy fesztiválunk is, amelyet 460 önkéntessel végzünk, és azok is első szóra jönnek. Úgyhogy itt az önkéntesség hál' Istennek nagyon kiemelkedő – mondta Bakos József polgármester.

A héhalmi tűzoltó egység további fejlesztés előtt áll: rövidesen új garázs épül az egy éve átadott laktanya mellé, és várhatóan még egy tűzoltó gépjármű érkezik a településre.

Tudósítás (és videóanyag): HírTV

Fotók: Héhalom ÖTE Facebook


 

Kapcsolódó képek:

Rendszerbe állt a Héhalom ÖTE Rendszerbe állt a Héhalom ÖTE Rendszerbe állt a Héhalom ÖTE
>>> További képek a galériában <<<