Hírek

Bepillantás az Atomerőmű tűzoltóságának munkájába
2017. szeptember 15. 09:28
Ezt ígéri a MTSZ – Balatonföldváron, 2017. szeptember 30-án zajló – szakmai napjának egyik eseménye, ahol a Paksi Atomerőműben a tűzoltósági feladatok informatikai támogatására kialakított Operatív Műveletirányítási Rendszert és annak alapjárművét láthatják az érdeklődők 9–17 óráig. Hosszú elemző és fejlesztő munka eredményét mutatják be.

Az MTSZ Tűzoltó Szakmai Napján 2017. szeptember 30-án az Atomerőmű tűzoltósága egy szeletet mutat be az ott folyó munkából. 

Kérjük, regisztráljon az mtsz.kiallitas@gmail.com címen (az érkezők számának jelzésével), így a regisztrálókat ebédre látják vendégül. Az előzetesen regisztrált érkezők a belépéskor regisztrációs lapot kapnak, ami egyben étkezési jegyként is szolgál.

Egy káresemény hatékony kezelése nagyban függ a felelős parancsnok gyors, szakszerű döntéseitől. Különösen fontos ez a Paksi Atomerőműben, hiszen egy rossz döntés következményei beláthatatlanok lehetnek, miközben maximum tíz percen belül meg kell kezdenünk a beavatkozást. 

Az Atomerőmű Tűzoltóságnál több éves elemző, felkészülő munka után kialakítottak egy ún. operatív műveletirányítási rendszert (OMR), ezt ismerhetik meg közelebbről a szakmai nap résztvevői.