Hírek

Új eszközökkel gazdagodtak a Balatoni egyesületek
2017. szeptember 14. 07:56
Új eszközöket kapott a balatoni üdülőkörzet tíz tűzoltó egyesülete 2017. szeptember 11-én a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Balaton Fejlesztési Tanács Köz és –Vízbiztonsági programjának támogatásából. A kaposvári tűzoltóság szertárában bemutatott eszközök jól hasznosíthatók a mindennapi munkában.

A Somogy megyei Tűzoltó Szövetség a Balaton Fejlesztési Tanács 2016. évi Köz- és Vízbiztonsági Programjának megvalósításához biztosított támogatás felhasználásával, a „Balaton Térségi RSS mintaprojekt létrehozása című projekt keretén belül beszerzett eszközöket a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet (BKÜ) területén működő egyesületek számára adta át.

Az idei nyár legnagyobb balatoni vihara óriási pusztítást végzett Siófok térségében, ahol a károk mihamarabbi felszámolásában számos önkéntes tűzoltó egyesület is közreműködött. Ez az eset is bizonyította, hogy jelenlévő egyesületeknél jó szolgálatot tesznek a nagy teljesítményű lámpák, csizmák, melles csizmák, a favágáshoz használt kesztyűk – mondta Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke. A kaposvári tűzoltólaktanya szertárában tartott ünnepségen részt vett Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Tarlós István tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes is. Az igazgatóság vezetői erőt és egészséget kívántak az egyesületek képviselőinek a mintegy másfél millió forint értékű eszközök használatához.

Az átadott felszerelések – Melles nadrág, Gumicsizma, Védőkesztyű, 2D 1W elemlámpa, 4D kézi reflektor – az alábbi településeken segítik a beavatkozást: Látrány, Balatonszentgyörgy, Balatonkeresztúr – Balatonmáriafürdő, Somogyszentpál, Öreglak, Tab, Balatonboglár, Balatongyörök, Kővágóőrs, Sávoly, Szegerdő (Szőkedencs).

 


 

Kapcsolódó képek:

Új eszközökkel gazdagodtak a Balatoni egyesületek Új eszközökkel gazdagodtak a Balatoni egyesületek Új eszközökkel gazdagodtak a Balatoni egyesületek
>>> További képek a galériában <<<