Hírek

Kitüntetést kaptak a saaldorfi önkéntes tűzoltók
2017. augusztus 15. 13:56
A saaldorfi önkéntes tűzoltóság - a Kővágóörs ÖTE testvéregyesülete - delegációját fogadta Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnöke. A volt és a jelenlegi egyesületi parancsnok, valamint a volt egyesületi titkár Szent Flórián emlékérmet vehettek át 2017. augusztus 11-én.

Saaldorf önkéntes tűzoltósága 2000-ben egy kitűnő állapotú tűzoltó gépjárművet adományozott a kővágóörsi önkénteseknek. A két szervezet között 2002-től van „testvéregyesületi” megállapodás; azóta már harmincöt alkalommal tartottak bajtársi találkozókat.

2015-ben Szabó Lajos, a Kővágóörs ÖTE elnöke és parancsnoka a Német Tűzoltó Szövetségtől a nemzetközi kapcsolatok ápolásáért kitüntetést kapott.

Az MTSZ most három saaldorfi tűzoltó bajtárs munkáját ismerte el Szent Flórián érdeméremmel. A kitüntetéseket ünnepélyes keretek között, 2017. augusztus 11-én, a szövetség székházában, Dobson Tibor tű. dandártábornoktól vehette át Vallner Georg volt egyesületi parancsnok, Vincenz Mosleitner volt egyesületi titkár, és Matthias Nutz jelenlegi egyesületi parancsnok.


 

Kapcsolódó képek:

Kitüntetést kaptak a saaldorfi önkéntes tűzoltók Kitüntetést kaptak a saaldorfi önkéntes tűzoltók Kitüntetést kaptak a saaldorfi önkéntes tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<