Hírek

Tűz a Fertő tónál – osztrák tűzoltók is segítettek
2017. július 01. 15:36
Tűz ütött ki az egyik, Fertőrákosnál, a Fertő tó partján álló nádfedeles házban, a lángok pedig hamar átterjedtek a többi házra is. Az oltásban száznál is több osztrák tűzoltó segédkezett.

2017. június 27-én tűz ütött ki a Fertőrákosnál lévő, cölöpökön álló nádfedeles házaknál. Az épületek fele teljesen megsemmisült, de szerencsére személyi sérülésről nem adtak hírt. A tűz okát vizsgálat deríti ki. 

A lángok megfékezésén magyar oldalról hatvan hivatásos tűzoltó – többek között Sopronból, Kapuvárról, Csornáról, Győrből, Szombathelyről és Sárvárról –, valamint tizenöt önkéntes tűzoltó – Fertőrákosról, Harkáról és Nagycenkről – dolgozott. Hozzájuk csatlakozott osztrák oldalról összesen mintegy száztíz tűzoltó. Az osztrák erősítés keretében öt tűzoltóhajó, tizenhét gépjárműfecskendő és kilenc csapatszállító érkezett. Az oltásban részt vett továbbá a Drescher ausztriai hajózási társaság két 150 fős hajója is. Az egyikről az oggaui önkéntesek, a másikról a GYSEV létesítményi tűzoltói oltottak kismotorfecskendővel.

Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnöke hivatalosan köszönetett mondott az Osztrák Tűzoltó Szövetség elnökének, Albert Kernnek.

------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Elnök Úr!

A 2017. június 27-én Fertőrákos településen a Fertő tó partján létesített fa szerkezetű épületekben keletkezett tűz oltásában jelentős erővel részt vett osztrák tűzoltók bátor és önzetlen helytállását a Magyar Tűzoltó Szövetség nevében köszönöm, egyben felelősségteljes hivatásukhoz sikereket, jó erőt és egészséget kívánok.

Budapest, 2017. június 30.

                                                                       Bajtársi üdvözlettel:

Dobson Tibor tű. ddtbk.

------------------------------------------------------------------------

 

 

Fotó és videó: Magasi Dávid


 

Kapcsolódó képek:

Tűz a Fertő tónál – osztrák tűzoltók is segítettek Tűz a Fertő tónál – osztrák tűzoltók is segítettek Tűz a Fertő tónál – osztrák tűzoltók is segítettek
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: