Hírek

Elnökségi Ülés
2015. október 01. 11:57
A Magyar Tűzoltó Szövetség 2015. szeptember 26.-án, 09,00 órai kezdettel a megyei/fővárosi tűzoltószövetségek elnökeivel kibővített Elnökségi Ülést tartott Balatonföldváron a Jogar Továbbképző Központban.

Dobson Tibor tű. dandártábornok, MTSZ elnök meghívására az ülésen részt vett Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, a HOB elnökhelyettese, Hirt Ferenc országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Dr. Horváth Jenő tű. ezds., a BM OKF tűzoltósági főfelügyelő-helyettese is.

A napirendi pontok előtt a meghívott országgyűlési képviselők hozzászólásukban méltatták az önkéntes tűzoltóságok működésének jelentőségét, elismerték a lakosság védelmében nyújtott kiemelkedő szerepét, és annak fontosságát. Egyetértettek abban, hogy a nem hivatásos tűzoltóságok fejlesztéséhez és működéséhez a közbiztonságban betöltött fontos szerepük miatt további források szükségesek. Ezt mutatja az is, hogy az elmúlt három évben megemelt állami támogatás mennyivel növelte meg a hatékonyságot, a megmentett értékeket, amelyért csak köszönet illeti meg valamennyi tűzoltót. A lakosság biztonsága érdekében felvállalt önkéntes munka támogatásához a Kormány és az Országgyűlés felé, az MTSZ által készített javaslatok függvényében, elősegítik az említett fejlesztési lehetőségek indokolt növelését.

Az elnökség ezt követően a napirendi pontok tárgyalásával folytatta az ülést.

Az ülés napirendi pontjai voltak:

  1. Tájékoztató az előző elnökségi ülést követő időszakról és a további célokról;
  2. Tájékoztató a MTSz pénzügyi helyzetéről          
  3. Tájékoztatók a tagozat és a szakmai bizottságok vezetői részéről a Közgyűlést követő időszak tevékenységéről                
  4. Javaslat, illetve javaslatkérés a MTSz, a tagozatok és a bizottságok 2016. éves munkatervére,                  
  5. Személyi kérdések
  6. Egyebek

Az 5. személyi kérdés napirendi pontban az elnökség a lemondott Sisák Imre helyett a Kárpát-medencei Tűzoltó Együttműködési Bizottság vezetőjének megválasztotta Csóka Károly, Békés Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét.

Az ülést követően számosan megtekintették a határon túliak részvételével zajló képzést is.


 

Kapcsolódó képek:

Elnökségi Ülés Elnökségi Ülés Elnökségi Ülés