Hírek

Dr. Balogh Imre Emlékpályázat
2017. január 31. 13:01
Tizenhetedik alkalommal hirdetik meg a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – mint az elmúlt években – most is a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak.

2017. május 8-ig pályázhat minden, a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltó, tanulmányait folytató leendő tűzoltó, illetve civil szakember, aki úgy érzi, dolgozatával segíteni tudja a tűzvédelem fejlődését. A pályázat feltételei és céljai sem változtak:

  • egyénileg lehet jelentkezni,
  • a dolgozatok témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kell kapcsolódjon,
  • ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is.

Az elektronikus és nyomtatott formában leadott dolgozatok elbírálásánál elsődlegesen szakmai, másodlagosan pedig formai követelmények alapján ítéli meg a zsűri.

A díjat 2017. június 9-én adják át a BM OKF székhelyén. 

A pályázati kiírás elolvasható a BM OKF honlapján.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.