Hírek

Köztestület lehet az MTSZ
2016. november 19. 16:08
A Magyar Tűzoltó Szövetség küldöttgyűlése 2016. november 18-án felhatalmazta az elnökséget a köztestületté válásról szóló törvénytervezet elkészítéséről. A szövetség történelmi lehetőség előtt áll.

– Nagyon sok felelősséggel fog járni, sok mindent át kell értékelni, sok mindent meg kell változtatni, de azt gondolnám, hogy a fejlődés útja más nem lehet – fogalmazott a november 18-i küldöttgyűlésen Dobson Tibor, az MTSZ elnöke, aki szerint történelmi lehetőség előtt áll a szövetség, és csak most lát alkalmat ennek kihasználására. Dobson Tibor szerint a legoptimálisabb esetben 2019-ben lehet köztestület a Magyar Tűzoltó Szövetségből.

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) 2012-ben alakult át köztestületté. Az elmúlt évek tapasztalata alapján Kardos Pál, az OPSZ katasztrófavédelmi alelnöke adott tájékoztatást a jogállás lényegi elemeiről. Hangsúlyozta: a működésben kiszámíthatóbb, előremutatóbb jövőképet lehet majd látni.

A küldöttgyűlésen megjelent Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára, aki a tűzoltók munkáját méltatta. Ugyancsak jelent volt Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, megbízott országos katasztrófavédelmi főigazgató. Góra Zoltán a résztvevőknek tájékoztatást adott az ország mentő tűzvédelmének jelenlegi helyzetéről, kiemelten az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok szerepéről.

Fotó és tudósítás: Lánglovagok.hu


 

Kapcsolódó képek:

Köztestület lehet az MTSZ Köztestület lehet az MTSZ Köztestület lehet az MTSZ
>>> További képek a galériában <<<