Hírek

IV. Udvarhelyszéki “Szent Flórián Vándorkupa” Tűzoltóverseny
2016. október 13. 08:59
Az idén a tavalyi sorsolásnak köszönhetően Parajd Község adott otthont a IV. Udvarhelyszéki „Szent Flórián Vándorkupa” Tűzoltóversenynek és Szakmai Napnak 2016. október 8-án. Igen szép számban tettek eleget a meghívásnak az önkéntes tűzoltóságok, mivel a versenyen részt vevő 12 udvarhelyszéki önkéntes tűzoltóság csapatain kivül részt vettek a Hargita megye településein tevékenykedő önkéntes tűzoltóságok parancsnokai is. Az eseményen így 240 önkéntes tűzoltó jelent meg, ezen kivül még a meghívottak.

A program reggel 9 órától kezdődött, a csapatok megérkezésével, és a parajdi tradiciókat követve mindenkit megvendégeltek zsíroskenyérrel, hogy ne éhgyomorral indítsuk a napot.  Ezt követte a tűzoltó gépjárművek felvonulása a faluban, a felvonuláson 22 gépjármű vett részt. A Szakmai Nap keretén belül sor került egy kerekasztal beszélgetésre  Hargita megye önkéntes tűzoltóságainak parancsnokai és a Hargita Megyei Sűrgősségi Esetek Felügyelősége újonnan kinevezett vezetősége között, akik örömmel tettek eleget meghívásunknak, és részt vettek az egész napos rendezvényünkön.

A program része volt még egy SMURD mentőautó illetve két tűzoltó gépjármű bemutatása.

A köszöntő beszédek után következett a verseny, az első próbaszám egy szerelési csapatverseny volt, amit az idén is a címvédő Parajdi Önkéntes Tűzoltóság csapata nyert meg, a képzeletbeli dobogóra még Lövéte és Korond csapata fért fel. A második versenyszám a tekercstömlő gurítás próba egyéni verseny volt, a versenyszámban minden csapatból két tűzoltó vett részt.

A nap zárásaként a házigazdák mindenkit vendégül láttak a helyi kultúrotthonban egy kétfogásos estebédre, a menüből természetesen nem hiányozhatott a híres parajdi töltelékes káposzta, így mindenki teli gyomorral térhetett haza.

Ezúton szeretnénk megköszönni az Elnök Úrnak a trófeát amit küldött a győztes csapatnak, a neki megfelelő méltó helyre lesz kiállítva.

A rendezvényen még részt vett az MTSZ küldöttsége (Egyházi Endre Úr és két tűzoltó), az Újfehértói Tűzoltó Egyesület lánycsapata, valamint Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség (Szerbia) küldöttsége.

Az egész napos eseményről készült képeket és a felvonulásról készült videókat megtekinthetik a következő linkeken:

Képek: https://www.facebook.com/1079569785483245/photos/?tab=album&album_id=1095377293902494

Videok:  https://www.facebook.com/hmotsze/videos/

Sorsoltunk a következő évi verseny helyszínéről, jövőre Székelyudvarhely lesz a házigazdája az V. Udvarhelyszéki ”Szent Flórián Vándorkupa” Tűzoltóversenynek.

 


 

Kapcsolódó képek:

IV. Udvarhelyszéki “Szent Flórián Vándorkupa IV. Udvarhelyszéki “Szent Flórián Vándorkupa IV. Udvarhelyszéki “Szent Flórián Vándorkupa