Hírek

Viharkár Szabolcsban – segítettek az önkéntesek
2016. június 24. 08:53
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tizenhárom településen 927 lakóházat rongált meg a vihar. A diónyi méretű jégdarabok és a vihar Rozsály, Zajta, Méhtelek, Garbolc, Uszka, Kishódos, Nagyhódos, Gacsály, Nyírkáta, Magosliget, Botpalád, Tiszabecs és Csenger településeken pusztított. A főváros és hat megye önkéntes tűzoltói, összesen 27 egyesületből dolgoztak a helyszínen a károk felszámolásában.

Leginkább az épületek tetőszerkezetében tett kárt, s legnagyobb mértékben a palatetős ingatlanok tetőszerkezete károsodott. A diónyi jégdarabok mellett a leszakadt faágak is több épület tetőszerkezetét megrongálták, cserepek hullottak le, több helyen pedig a tető is beszakadt a faágak súlya alatt. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói azonnal megkezdték a helyreállítási munkálatokat. Az életveszély elhárításában és a károk felszámolásában csaknem kétszáz ember vett részt, munkájukat a katasztrófavédelem Rozsályban létrehozott operatív törzse irányította.

Ehhez a munkához csatlakozott a Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében a Fővárosi, a Pest, Békés, Borsod, Heves, Zala, Somogy megyei önkéntesek több mint 100 fős csapata, akik a tetők helyreállításában ideiglenes befedésében dolgoztak.

A rozsályi polgármester kérésére a romániai Lázári település önkéntes tűzoltói is a településre érkeztek, ők is segítették a munkálatokat.

Nagyban nehezítették a halaszthatatlan helyreállítási feladatok elvégzését, hogy egy újabb jégesővel járó vihar érte el Csenger térségét, ami többek között a csengeri sportcsarnokban is károkat okozott.

A kárfelszámolásban résztvevő egyesületek:

  1. Tolcsva ÖTE
  2. Komlóska ÖTE
  3. Borsodbóta ÖTE
  4. Borsodnádasd ÖTE
  5. Mezőcsát ÖTE
  6. Hollóháza ÖTE
  7. Szomolya ÖTE
  8. Szentbalázs ÖTE
  9. Böhönye ÖTE
  10. Görgeteg ÖTE
  11. Zempléni Lánglovagok
  12. Tolcsva ÖTE
  13. Komlóska ÖTE
  14. Gyöngyöshalász ÖTE
  15. Borsopdbóta ÖTE
  16. Borsodnádasd ÖTE
  17. Hollóháza ÖTE
  18. Szomolya ÖTE
  19. Kóka ÖTE
  20. Köröstartcsa ÖTE
  21. Sarkad ÖTE
  22. Kistarcsa ÖTE
  23. Gyögyöstarján ÖTE
  24. Újfehértó ÖTE
  25. Kötegyán ÖTE
  26. Rezi ÖTE 
  27. Budapesti Mentő Szervezet 

 

 

 

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Viharkár Szabolcsban – segítettek az önkéntesek Viharkár Szabolcsban – segítettek az önkéntesek Viharkár Szabolcsban – segítettek az önkéntesek
>>> További képek a galériában <<<