Hírek

Száznegyven éves a Horvát Tűzoltó Szövetség
2016. május 23. 12:51
2016. május 7-én ünnepelte fennállásának 140. évfordulóját a Horvát Tűzoltó Szövetség. Az ünnepségen az MTSZ-t Udvardi Sándor alelnök és Pimper László képviselte.

A német, az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén tűzoltó szövetségek mellett az MTSZ is képviseltette magát a Zágrábban tartott ünnepségen. A főtérre szervezett rendezvényen mintegy kétezer horvát tűzoltó előtt a parlament elnöke, Željko Reiner, a szövetség elnöke, Ante Sanader, valamint  Zágráb főpolgármestere, Milan Bandić mondott beszédet. Ezek után a meghívott horvát és külföldi vendégek köszöntötték az „ünnepeltet” – a Magyar Tűzoltó Szövetség üdvözletét Pimper László tolmácsolta.

A program keretében elismerések átadására, gyermek rajzpályázat és prózaíró pályázat díjainak kiosztására is sor került. Az esemény végül egy közös ebéddel zárult.

Együttműködési megállapodás

A látogatás nem csupán az ünneplésről szólt – a MTSZ-t képviselő küldöttség az előkészítés alatt álló Horvát és Magyar Tűzoltó Szövetség közötti együttműködési megállapodásról, és annak aláírásáról tárgyalt Ante Sanader elnökkel, Željko Popović alelnökkel és Mario Starcevic nemzetközi referenssel.


 

Kapcsolódó képek:

Száznegyven éves a Horvát Tűzoltó Szövetség Száznegyven éves a Horvát Tűzoltó Szövetség Száznegyven éves a Horvát Tűzoltó Szövetség
>>> További képek a galériában <<<