Hírek

Veszprém Megyei Önkéntes Tűzoltó Egyesületek III. Szakmai Versenye
2016. május 10. 08:59
2016. április 30-án zajlott a Veszprém Megyei Önkéntes Tűzoltó Egyesületek III. Szakmai Versenye Tapolcán, a volt honvédségi laktanya területén.

A versenyen összesen öt csapat vett részt, három önkéntes tűzoltó egyesület – Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Devecser Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, és Zalahaláp-Sáska Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesülete – valamint két csapattal versenybe szálltak a Németországból, Aschaffenburgból Tótvázsonyba látogatott tűzoltók is. (Érdekesség, hogy a Tótvázsony ÖTE a megye első önállóan beavatkozó tűzoltó egyesülete, akiknek pont az aschaffenburgi tűzoltók segítettek az indulásban 18 évvel ezelőtt.)

A versenyzők elméleti teszt mellett műszaki mentési feladatokat kaptak, sőt, a gépjárművezetők még szlalompályán is bizonyíthatták rátermettségüket. A versenyen minden induló csapat maximális teljesítményt nyújtott; az indulók között a helyezést illetően végül minimális különbségek döntöttek.

Összesítettben első helyezést a Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szerezte meg, második helyezést testvérvárosuk tűzoltói, az aschaffenburgiak nyerték el, míg a harmadik helyezést a Zalahaláp- Sáska Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagjai érték el.

Dányi Béla tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója végül a következő kategóriákban hirdetett eredményt:

  • legjobb gépjárművezető: Pittner Antal (Tótvázsony ÖTE)
  • legjobb beosztott tűzoltó: Báder Ádám (Tótvázsony ÖTE)
  • legjobb irányító: Mayer András (Tótvázsony ÖTE).