Az önkéntesség értéket teremt és összeköt
2024. május 02. 14:09
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 12. alkalommal került megrendezésre. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen tegyük tisztábbá környezetünket.

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával és az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szervezésében megvalósult programhoz április 28-án csatlakozott az egyik vezető dohányipari vállalat, a Philip Morris Magyarország önkéntesekből álló csapata, valamint a Szentendre ÖTE tagjai is. A közös hulladékgyűjtés a szentendrei Duna korzóra és környékére összpontosított, ahol mindenféle, a környezetbe felelőtlenül eldobált szeméttel találkoztak az akcióban résztvevők. Mivel ennek részét képezték a dohánytermékekből származó hulladékok is, ezért a vállalat önkéntesei kiemelt figyelmet fordítottak ezek begyűjtésére. Az ilyen és ehhez hasonló programok segítségével lehet a legjobban felhívni a figyelmet a társadalmi szemléletváltás szükségességére, így egyszerre tehetünk a szemetelés ellen és a szabadtéri tüzek megelőzése érdekében.

Fotók, beszámoló: Philip Morris Magyarország