A Signal 112 kiállítás és Burgenlandi Tűzoltóság Napja
2024. március 25. 10:53
A 2. Signal 112 kiállítás ünnepélyes külsőségek között 2024. március 7-én nyílt meg, az oberwarti kiállítási központban, ahol sok hazai és határon túli tűzoltó egyesület képviselőivel is találkozhattunk. Közben március 9-én tartották ugyanitt a Burgenlandi Tűzoltóság Napját, amelyen szövetségünk is képviseltette magát.

A Signal 112 szakvásár egyértelműen Közép-Európát szólította meg: osztrák, német, szlovén, horvát, szlovák és magyar tűzoltó egyesületek figyelhették meg a legújabb trendeket, amelyek egyértelműen az egyre sokoldalúbb beavatkozások gyors és takarékos felszámolását célzó kiskonténerek, valamint a meglévő ipari, mezőgazdasági eszközök tűzoltói bevetésre való felkészítését szolgálják.

A három kiállítási csarnokban és a szabad területen, mintegy 10 000 m2-en szombat délután 17.00 óráig, több mint 110 kiállító várta a tűzoltókat. A kiállítók 11 országból érkeztek, az egyenruhák és a hangok alapján a látogatók is több nemzetet képviseltek, köztük hazai és határon túli tűzoltó egyesületek, valamint forgalmazó cégek képviselői is.

Közben a különböző országokból érkező kollégák között a termékbemutatók mellett, az ötletek cseréjére és a partnerségek hosszú távú megerősítésére is sor kerülhetett.

A tűzoltósági technológián mellett a Signal112 mentőszolgálatok tevékenységébe is betekintést nyújtott. Számos kiállító mutatta be a legújabb berendezéseket, korszerű mentési, orvostechnológiai berendezéseket és szolgáltatásokat.

Március 9-én, szombaton ünnepélyes külsőségek között rendezték meg a Burgenlandi Tűzoltóság Napját.