Hírek

Határon túli képzések márciusban
2016. március 30. 09:31
Aktív hónapot zárt az MTSZ Kárpát-medencei Együttműködési Bizottsága: március folyamán a Vajdaságban és Erdélyben is eredményes munka zajlott.

Két hasznos és tartalmas határon túli képzésről, együttműködésről is beszámolhatunk ebben a hónapban.

Az első alkalommal 2016. március 12-én, a vajdasági Padéi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel közösen megszervezett képzésen vett részt Csóka Károly, a Kárpát-medencei Együttműködési Bizottság vezetője. Az eseményen árvízvédelmi előadásokat hallgathattak végig a résztvevők – a visszajelzések alapján a továbbképzés tartalmasnak és értékesnek bizonyult, olyannyira, hogy a tervek szerint egy újabb alkalom fogja követni, ahol gyakorlatban is kipróbálhatók lesznek a védekezési módszerek. (A balra fent látható kis kép a résztvevőkről készült csoportkép, amely nagyobb méretben is megtekinthető ide kattintva; ennél több fotó is megtekinthető az ÖTE Padé Facebook-profiljának vonatkozó fényképalbumában.)

 

 

A második alkalommal, 2016. március 19-én zajlott az önkéntes tűzoltók éves szakmai konferenciája Szentegyházán, melyet a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete szervezett meg. Az eseményen – melyen Csóka Károly képviselte az MTSZ-t – mintegy ötven Hargita megyei önkéntestűzoltó-csapat vezetője, és számos helyi szervezet vezetője is megjelent.

Csóka Károly tájékoztatást tartott a magyarországi katasztrófavédelmi igazgatóságok működéséről, és az önkéntes tűzoltó szervezetek és egyesületek szervezéséről, tevékenységéről, jövőbeni programokról, tervekről, lehetőségekről.

Képgalériánk az eseményen készült fotókból tartalmaz egy rövid összeállítást; a képek megtekintéséhez kattinson ide!


 

Kapcsolódó információk: