Hírek

Beavatkozások 2022. nov 28. – dec. 4.
2022. december 07. 14:53
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

Fejér megye

Árokba hajtott és az útra visszapördülve a tetejére borult egy személygépkocsi hétfőn este Bodajk és Fehérvárcsurgó között. A bodajki és fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltók vonultak elsőként a balesethez, akik átvizsgálták a járművet. Az autót a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal együttműködve állították kerekeire és áramtalanították. A mentők a személygépkocsi vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A tordasi Rizling utcában csaptak fel a lángok kedden, késő este, ahol egy harminc négyzetméteres hétvégi ház égett teljes terjedelmében. Az ingatlanban ketten tartózkodtak, elhagyták az épületet, azonban mindketten égési sérüléseket szenvedtek. Az érdi hivatásos és a martonvásári, valamint a váli önkéntes tűzoltók három vízsugárral, teljes légzésvédelemben a tüzet eloltották. A házból két gázpalackot is kivittek, azokat hőhatás nem érte.

Pest megye

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi hétfőn délelőtt Pátyon, a Kossuth utcában. A gépkocsiban egy ember utazott, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, az összetört autó forgalmi akadályt okozott. A pátyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres faház szerda éjjel Budakalászon, a Sugár utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a faépület teljes egészében égett. A tüzet a szentendrei önkéntes tűzoltók és a szentendrei hivatásos tűzoltók eloltották, majd átvizsgálták a kiégett épületet. A tűz keletkezésekor a házban egy ember tartózkodott, a mentők füstmérgezéssel kórházba szállították.

Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete kedden délelőtt Üllőn, a József Attila utcában. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a ház tetőzete már teljes egészében égett, a tűz egy másik épületet veszélyeztetett. A lángokat az üllői és a gyömrői önkéntes tűzoltók, valamint a monori hivatásos tűzoltók eloltották, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd átvizsgálták a lakóházat. A tűz keletkezésekor a házban két felnőtt és két gyermek tartózkodott, az egyik felnőtt égési sérüléseket szenvedett.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Négyszáz körbálából álló szalmakazal közepe kezdett el füstölni hétfő reggel Timáron, a Szabadság út elején. A tulajdonos két munkagépével megbontották a kazalt, széthúzták a bálákat, miközben az ibrányi önkormányzati, a rakamazi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szüntették meg a füstölést.

Nógrád megye

Letért az útról és az árokba hajtott egy személyautó szerda reggel a 22-es főúton, Hugyag közelében. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet. Az egységek megtisztították az autó környékét a fáktól és bokroktól. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.