Hírek

Beavatkozások 2022. nov. 14–20.
2022. november 22. 08:41
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

 

Fejér megye

Összeütközött két személygépkocsi hétfő délután Velencén. A velencei önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket. A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos egysége az egyik autót félrevontatta az útról. A mentők egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Komárom-Esztergom megye

Kamion alá futott egy személygépkocsi hétfőn, késő délután az 1-es főúton, Komárom határában, az Újszállási útnál. Egy ember beszorult a személyautóba. A műszaki mentést végző komáromi hivatásos és a komáromi önkéntes tűzoltók drótkötéllel kivontatták a járművet a kamion alól, majd feszítővágó segítségével az autóban egyedül utazó sofőrt kiszabadították, kiemelték és a mentőszolgálat munkatársainak átadták, akik súlyos sérülésekkel a helyszínről kórházba szállították. Az érintett útszakaszt a mentés és rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták.

Veszprém megye

Két személyautó ütközött össze a 8-as főúton, a 94-es kilométernél, Devecser térségében hétfőn. A balesethez az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a járműveket. A két autóban összesen hárman ültek, egyikük megsérült, a mentők kórházba szállították.

Győr-Moson-Sopron megye

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délelőtt Pinnyén, az Arany János utca egyik családi házában, ahol gázkonvektorral fűtöttek. A helyszínre a sopronkövesdi hivatásos, a hegykői és a nagylózsi önkéntes tűzoltók vonultak, akik mérésükkel a gázszolgáltató szakembereihez hasonlóan igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A szakember a mérőórát leplombálta, a lakók a fűtést alternatív módon oldják meg. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy huszonnégy négyzetméteres, különálló garázs égett csütörtökön délután Osliban, a Kossuth Lajos utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos, valamint az osli önkéntes tűzoltók öt vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületben mintegy száz liter üzemanyagot, továbbá festéket, hígítót és egyéb használati tárgyakat tároltak. A tűzeset során egy ember első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Pest megye

Megcsúszott az úton, majd a szalagkorlátnak ütközött kedden, kora délután egy személyautó a 11-es főúton, Visegrád térségében. A balesethez a szentendrei hivatásos és a visegrádi önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt. Az autó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. Az érintett útszakaszon a mentés ideje alatt félpályán haladt a forgalom.

Szerdán kevéssel dél előtt érkezett a riasztás, hogy a Fótújfalu vonatállomásnál baleset történt. A helyszínre riasztott Fóti Aqua ÖTE tűzoltói vonultak, akik sajnos már nem tudtak segíteni az áldozaton.

Összeütközött két személyautó Gyálon, a Vecsési úton kedd délután. A járműveket a fővárosi hivatásos és a gyáli önkéntes tűzoltók áramtalanították. Nem sérült meg senki.

Hajdú-Bihar megye

Tűzhöz riasztották a debreceni tűzoltókat a debreceni Puszedli utcába kedden kora délután. Műanyag ládák és fűrészáruk égtek. A hivatásos tűzoltók mellett a debreceni önkéntes tűzoltók is a helyszínre siettek, a tűz ugyanis lakóházakat és fiatal fenyőfákat veszélyeztetett. A tüzet végül két vízsugárral oltották el az egységek.

Vas megye

Tűzvédelmi silóban történt porrobbanás egy szombathelyi forgácslapgyártó üzem Zanati úti telepén kedden délután. A szombathelyi és a sárvári hivatásos, a szombathelyi önkéntes, valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit riasztották. Az egységek az elsődleges felderítés során csak füstölést tapasztaltak. Négy vízsugárral, köztük egy magasból mentő tűzoltó gépjárműre szerelt vízsugárral láttak hozzá az izzás megszüntetéséhez. Az egységek a silóból a benne tárolt anyagot leengedték, közben folyamatosan nedvesítették azt. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit. Az eset során nem sérült meg senki.

Somogy megye

Egy garázsban ütött ki tűz szerda este Csökölyben. A fából készült melléképületben az ott tárolt tűzifa és egyéb hulladék kapott lángra. Az épületben álló személyautót már nem sikerült a tulajdonosnak kimentenie a lángok közül, a jármű teljesen kiégett, egy gázpalack pedig felrobbant. A tüzet a tulajdonosok és a csökölyi önkéntes tűzoltók kezdték oltani, majd a kadarkúti önkormányzati és a kaposvári hivatásos tűzoltókkal közösen több vízsugárral, mintegy háromnegyed óra alatt tudták teljesen eloltani.

Nógrád megye

Összeütközött két személyautó csütörtök délután a 22-es főúton, Érsekvadkert közelében. Az ütközés hatására az egyik gépkocsi az árokba sodródott és az oldalára borult. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járműveket, majd segítettek a sérült autót trélerre helyezni. A balesetben hat ember volt érintett, három főt könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai. A mentési munkálatok ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon.

Veszprém megye

Vasárnap karambolt történt a 77-es főúton. Elsőként a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik a gépkocsit áramtalanították, és biztosították a helyszínt. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg.