Hírek

Beavatkozások 2022. aug. 29. – szept. 4.
2022. szeptember 06. 14:54
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

 

Pest megye

Szeptember 1-jén délután a Rába közbe riasztották az egységeket háztűzhöz. A Budaörsi ÖTE és a hivatásos tűzoltók közösen számolták fel az esetet, személyi sérülés nem történt.

Augusztus 31-én kapta a riasztást a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság: Gyömrő Kassai utcában egy társasházban egy gázkazán felrobbant. Az egységek felderítettek, a kazán vélhetőleg elektromos hiba miatt túlmelegedett, felhasadt. Személyi sérülés nem történt. Közművek kizárása megtörtént, gázszolgáltatót kértek a helyszínre, átvizsgálásig a visszakapcsolást megtiltották.

Hajdú-Bihar megye

Három négyzetméteren égett egy lakóház tetőszerkezete hétfőn hajnalban Derecskén, a Huszár utcában. A tűz átterjedt a lakatlan épület két szobájának födémszerkezetére is. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet.

Győr-Moson-Sopron megye

Kisebb tűz keletkezett hétfőn délután egy munkagépet szállító tréler rakományánál a 85-ös főúton, az M1-es autópálya felhajtójánál, Győr közelében. A jármű vontatmányának elejében elhelyezett stafnifák kaptak lángra. A jármű sofőrje porral oltóval oltani kezdte a lángokat, a tüzet a győri hivatásos és a börcsi önkéntes tűzoltók fékezték meg. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Személygépkocsi motortere égett hétfőn Ajakon, a Tulipán utcában. A kisvárdai hivatásos és az ajaki önkéntes tűzoltók vonultak a tűzesethez, egy tűzoltókészülékkel a lángokat eloltották, majd visszahűtötték a motorteret.

Zala megye

Talajmunkálatok közben megsérült egy gázcső, és szivárogni kezdett belőle a gáz tegnap, kora este Hévízen, az Attila utcában. A helyszínre riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók kiszélesítették a cső körüli árkot, majd szorítóval megszüntették a szivárgást. Munkájukat az alsópáhoki és a hévízi önkéntes tűzoltók is segítették. Ezután az egységek a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Baranya megye

Kedden délután Nagyharsányban egy gépjármű kigyulladt. A villányi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor az autó már teljes terjedelmében égett. A jármű körül száraz fű és gaz égett, de a tűz mást nem veszélyeztetett. Az egységek a tüzet rövid idő alatt eloltották. A beavatkozás ideje alatt előbb teljes, majd később félpályás útzár volt az érintett szakaszon, a rendőrség irányította a forgalmat.

Baksa közelében, az 5801-es úton frontálisan karambolozott két személyautó szerdán, szerencsére nem sérült meg senki. A helyszínre elsőként a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók érkeztek, biztosították a helyszínt, míg a pécsi hivatásos tűzoltók is megérkeztek, akik áramtalanították a járműveket. A mentés ideje alatt rendőrségi irányítás mellett, félpályán haladhatott a forgalom.

Fejér megye

Szerdán késő este a 7-es főúton, Baracska térségében egy személyautó lesodródott az útról és felborult. A martonvásári önkéntes tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet, és megszüntették a forgalmi akadályt. A járműben egy ember utazott, őt könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Szerszámokat szállító kisteherautó és személygépkocsi ütközött össze szerdán reggel a 81-es főút Fejér megyei szakaszán, a bodajki elágazás közelében. A móri önkormányzati és önkéntes tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd mindkét járművet egy közeli parkolóba vontatták. Személyi sérülés nem történt.

Vas megye

Menet közben folyt el egy autó motorolaja csütörtökön este Kőszegdoroszlón, a Fő utcában. A kőszegi önkormányzati, valamint a helyi, a kőszegszerdahelyi és a bozsoki önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek áramtalanították a személykocsit. A közútkezelő szakemberei megtisztították az erősen szennyezett burkolatot, ez idő alatt a tűzoltók biztosították a helyszínt. Az eset során nem sérült meg senki.