Hírek

Sikeres tűzoltó tábor Győrszemerén
2022. szeptember 05. 11:55
Győrszemere Község Tűzoltó Egyesülete idén már harmadik alkalommal szervezett ifjúsági tábort.

A táborban kiváló lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalok találkozhassanak egymással és tartalmas időt tölthessenek együtt, valamint, hogy megismerhessék egyesületünk működését, tevékenységét, amelynek később tagjai is lehetnek. Az idei évben kilencven gyerek töltötte velünk együtt a szünidejét 5 napon keresztül.

A táborozók minden nap reggel 8 órára érkeztek a táborba, ahol különböző programok várták őket.A tűzoltói feladatok mellett megismerkedhettek a társszervek működésével így a mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Győri Speciális Mentők, a Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány, a rendőrség és a honvédség is érdekes előadásokat és bemutatókat tartott a gyerekeknek. Ezek mellett találkozhattak győrszemerei, megyei kutyás, illetve kajárpéci lovaspolgárőrökkel, ami nagy sikert aratott a fiataloknál.

A szakmai előadások és bemutatók mellett Győrben is voltak a táborozók, ahol a győri vízi rendőrség jóvoltából minden gyermek motorcsónakázhatott egyet a Dunán, ezután ellátogattak a győri Városházára, ahol kitekinthettek a toronyból, sétát tehettek egy légoltalmi pincébe, valamint a győri hivatásos tűzoltóság mindennapjaiba is betekinthettek.

A táborban nap, mint nap, különféle ügyességi versenyeken és játékos vetélkedőkön vehettek részt, de volt arcfestés, légvár, zenés délután, íjászkodás és többféle kreatív foglalkozás is. Egyesületünk szakmai tevékenysége mellett, nagy hangsúlyt fektet az ifjúság nevelésére, programjainkba már egészen pici kortól bekapcsolódhatnak az érdeklődő gyerekek. 

Beszámoló és fotók: Győrszemere ÖTE


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres tűzoltó tábor Győrszemerén Sikeres tűzoltó tábor Győrszemerén Sikeres tűzoltó tábor Győrszemerén
>>> További képek a galériában <<<