Hírek

Csökkent a Létesítményi Tűzoltó-parancsnokságok száma
2016. február 28. 08:50
A 2015-ös évben egyes gazdasági társaságok tevékenységének megszűnése, tevékenységi körének változása, illetve veszélytelenebb technológia bevezetése miatt a Magyarországon működő LTP-k száma 72-ről 66-ra változott.

Ezek úgynevezett elsődleges műveleti körzettel rendelkeznek (EMK), ami az esetek többségében a védett üzem területe, s itt az elsődleges, önálló beavatkozás lehetőségével hatékonyan élnek a létesítményi tűzoltóságok. A gyakorlati tapasztalatuk növelése és a környezetükben élők biztonságának javítása érdekében az LTP-knek lehetőségük van az EMK-n kívüli tevékenység vállalására is, amely gyakorlatilag az üzemmel határos települések mentő tűzvédelmébe való bekapcsolódásukat jelenti. 

A főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságok száma továbbra is 13, míg az alkalomszerűen igénybe vehető LTP-k száma 53-ra csökkent. Nagy eredmény, hogy a létesítményiek szakmai tevékenysége, a felszereléseik alapvetően megfelelnek az elvárásoknak. A legnagyobb problémát jelentő tűzoltásvezetői képzettség megszerzésére is megoldás született.


 

Kapcsolódó képek:

Csökkent a Létesítményi Tűzoltó-parancsnokságok száma Csökkent a Létesítményi Tűzoltó-parancsnokságok száma Csökkent a Létesítményi Tűzoltó-parancsnokságok száma
>>> További képek a galériában <<<