Beavatkozások 2022. máj. 31. – jún. 5.
2022. június 08. 13:41
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Győr-Moson-Sopron megye

Május 31-én 4 órakor érkezett riasztás a 85-ös főútra, ahol egy autó először az út menti betonpillérnek, majd onnan az úttestre csapódott. A helyszínre a sopronkövesdi hivatalos, valamint a nagylózsi, hegykői és peresztegi önkéntes tűzoltók érkeztek, hogy biztosítsák a helyszínt. (fotó: Nagylózs ÖTE)

Teljes terjedelmében égett egy 30 négyzetméter alapterületű épület június 1-jén, amelyhez a csornai hivatásos, valamint a téti és a koroncói önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat. (fotó: Koroncó ÖTE)

Pest megye

Pünkösd vasárnap délután a Farkashegyi Repülőtérre érkezett riasztás, mert egy kisrepülőgép leszállás közben felborult. A helyszínre négy fővel és mindkét tűzoltóautónkkal kivonult a Budakeszi ÖTE. Mire a helyszín biztosítását és a felderítést elvégezték, a nagy erőkkel vonuló fővárosi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek és védősugarat szereltek, majd a repülőgép áramtalanítását elvégezték.

A repülőgép pilótája még a tűzoltók kiérkezése előtt a repülőgépből ki tudott szállni. Az eset jellege miatt mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de végül a mentőszolgálat munkatársai ellátták, majd közúton szállították kórházba a sebesültet.

Komárom-Esztergom megye

Jún. 1-jén este 19:42 perckor érkezett az értesítés, hogy Héregen a Bikarét dűlőben egy épület ég. Az épületben egy személy tartózkodott, aki biztonsággal kimenekült. A tűz során a bejárati ajtó előtti teraszon lévő faszerkezetű szauna égett. A tűz a ház tetőszerkezetére átterjedt. Az épület alsó szintjéről egy gázpalack került kimentésre. A tüzet a héregi, tarjáni önkéntes tűzoltók, valamint a bajnai hivatásosok oltották el. (fotó: Tarján ÖTE)

Fejér megye

Jún. 5-én érkezett a jelzés, miszerint két személyautó ütközött össze az M7-es autópálya 31-es kilométerénél, Martonvásár térségében. Az egyik autó a külső a másik a középső sávban állt meg. A helyszínre a váli önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik az áramtalanítást követően a forgalmi akadályt megszüntették. A baleset idejére egy sávon haladt a forgalom.

Somogy megye

Június 5-én a KÖTÉL önkéntesei vonultak ki egy kaposvári tömbházhoz, ahol az éjszaka tomboló vihar miatt egy kettétört fenyő okozott problémát. Az önkéntesek több óra alatt, emelőkosár, alpintechnika és motorfűrész segítségével számolták fel a károkat.

Vas megye

Földmunkálatok közben szakított gázvezetéket egy munkagép Kám településen, a Kossuth Lajos utcában múlt kedden délután. A vasvári önkormányzati és a kámi önkéntes tűzoltók csőszorító segítségével elszorították a gázcsövet, majd a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket. Nem történt sérülés.

Csongrád-Csanád megye

Lesodródott az útról, majd a tetejére borult egy autó szerdán délután Szatymaznál, az 5-ös úton. A szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést, a mentők a sofőrt kórházba szállították. Hódmezővásárhelyen pedig az út menti árokba csúszott egy autó, a helyi tűzoltók áramtalanították. A sofőr nem sérült meg.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Kigyulladt egy elektromos szauna tegnap este Túrkevén, egy Kuthen király utcában lévő gyógyfürdőben. A lángok mintegy ötven négyzetméteren átterjedtek az épület üveggyapot szigetelésű, faborítású tetőszerkezetére is. A mezőtúri, karcagi, szolnoki és püspökladányi hivatásos, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltók nyolc gépjárművel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával avatkoztak be. Az egységek három magasból mentő segítségével bontották meg a tetőt, hogy az átizzott szigetelőanyagot eltávolítsák. Senki sem sérült meg, a gyógyfürdő zárva volt. A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző ÖTE/ÖTP tulajdonát képezik. Ahol több beavatkozó egyesület is volt, ott a fotók forrását külön jeleztük.