Hírek

Beavatkozások 2022. márc. 16–20.
2022. március 22. 09:34
A múlt héten rendhagyó összesítőt tettünk közzé, amelyben egy rövid keresztmetszetét mutattuk meg, milyen volt az önkéntes és önkormányzati tűzoltók hétvégi programja. Ezért most (ismét rendhagyó módon) csak a szerdától vasárnapig terjedő időszakot foglaljuk össze.

Csongrád-Csanád megye

Egy autó motortere égett szerdán Mórahalomnál, a Röszkei úton. A szegedi hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat, majd visszahűtötték az izzó alkatrészeket. Senki sem sérült meg.

Vas megye

Növényi hulladékot égetett a kertjében egy ember Magyarlakon, a Kossuth Lajos utcában szerdán délelőtt. A tűz átterjedt az udvarban lévő pajta szarufájára is. A szentgotthárdi hivatásos és a magyarlaki önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Sérülés nem történt.

Letért az úttestről, majd az árokba csapódva állt meg egy autó Kemenesmihályfán, a Szabadság utcában csütörtökön este. A balesetben az autó vezetője nem sérült meg. A celldömölki önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek áramtalanították az autót.

Pest megye

Földmunkálatok közben gázvezetékbe vágtak szerda délután egy családi ház kertjében Szigetújfaluban, a Fő úton. A megrongált vezetékből szivárgott a gáz. A kis-szigeti önkéntes tűzoltók kiásták a sérült vezetéket, összeszorították, ezzel ideiglenesen megszüntették a szivárgást, majd a ráckevei önkormányzati tűzoltókkal biztosították a helyszínt a gázművek szakembereinek kiérkezéséig. A vezetéket a szolgáltató szakemberei kijavították.

,

Ócsa felé égett a csatorna partja két kilométer hosszan. Az üllői önkéntes tűzoltók, valamint a fővárosi és monori hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre; a lángok megfékezése három órát és 17 tűzoltót vett igénybe.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Lakossági gázvezetéket rongált meg tárcsázás közben egy mezőgazdasági munkagép a szakolyi Benedek utcánál szerdán. A szakolyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel közösen megszüntették a szivárgást. A katasztrófavédelem iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett.

Somogy megye

Kigyulladt egy körülbelül ötven négyzetméteres – kazánházból és asztalosműhelyből álló – melléképület Görgetegen, a Béke utcában csütörtök délután. A görgetegi önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, az épületből kihoztak egy embert és egy gázpalackot, majd megkezdték az oltást. A munkálatokba bekapcsolódtak a nagyatádi és a barcsi hivatásos tűzoltók, akiknek több oldalról támadva sikerült megfékeznie a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Hajdú-Bihar megye

Nyírábrányban, az Iskola utcában egy családi ház melléképületének a teteje füstölt, a nyíradonyi hivatásos és a nyírábrányi önkéntes tűzoltók szüntették meg a veszélyes helyzetet.

Fejér megye

Motor gyulladt ki egy családi ház garázsában csütörtökön hajnalban a Fejér megyei Baracskán. A tüzet észlelve a tulajdonos kitolta az égő járművet az alagsori garázsból. A lángokat az önállóan beavatkozó martonvásári önkéntes tűzoltók fojtották el, majd a füst miatt a váli önkormányzati tűzoltókkal átszellőztették a garázst. Személyi sérülés nem történt.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Égő villanyoszlophoz kapott riasztást a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság szerdán. Az áramtalanítást az elektromos művek elvégezte, csak ezután tudták az oltást megkezdeni a tűzoltók. A beavatkozás ideje alatt a környéken több ingatlanban nem volt áram.

Veszprém megye

Bakonyszentkirályon melléképület és az előtte álló gépjármű égett március 17-én. A bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók első beavatkozóként kezdték meg az oltást, később csatlakoztak hozzájuk a zirci, a kisbéri és a veszprémi hivatásosok is.