Hírek

Önkéntes tűzoltók képzése Székelykeresztúron
2022. március 10. 13:29
Örvendetes hír érkezett Erdélyből! Új tagokkal gyarapodik Székelykeresztúri Villám Önkénes Tűzoltó Egyesület, de ami még nagyobb hír, hogy példájukra a szomszédos községekben is újra alakulnak az egykori önkéntes tűzoltó egyesületek. Az új tagoknak pedig meg kell szerezni a tűzoltó alapismereteket.

Az év elején a Villám Önkénes Tűzoltó Egyesülettől kapott felmérés alapján megindult a szervezés. A Kaposvári KÖTÉL egyesület tűzoltói – a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség támogatásával – felkészültek az elméleti és gyakorlati képzésre.

Február utolsó hétvégéjén Székelykeresztúrról a szomszédos községekből 38 új önkéntes tűzoltó hallgatta az előadásokat, majd nagyon aktívan vettek részt a gyakorlati foglalkozáson.

Az elsődleges kérés szerint a képzés fókuszában a tűzoltás alapjainak ismertetése volt, illetve ugyancsak kérésükre ízelítőt kaptak a veszélyes áruk szállításának formájáról, veszélyeiről, azonosításukról.

A képzés végén egy írásos felmérővel kaptak képet az előadók és persze az új önkéntes tűzoltók az átadott tananyag elsajátításáról. Ezt követően kerültek minden résztvevő átvette a képzés elvégzésétről szóló oklevelet.