Hírek

Beavatkozások 2021. okt. 25–31.
2021. november 03. 13:23
Heti beavatkozásokból válogattunk – október utolsó hete van soron.

Csongrád-Csanád megye

Álló kamionba csapódott két személyautó és egy furgon hétfőn este az M5-ös autópályán. Szeged közelében történt a baleset, melyhez a Kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a csengelei önkéntes tűzoltókat riasztotta a főügyelet. A tűzoltók teljes útlezárás mellett végezték el a mentést, a balesetben egy ember megsérült.

Hat méter mély kútba esett egy szarvasmarha hétfőn délután Szegvár külterületén. A szentesi hivatásos és a szegvári önkéntes tűzoltók hevedereket rögzítettek az állatra, majd azokat egy erőgépre erősítették. A tűzoltók több órás, megfeszített munka után sérülések nélkül, épségben mentették ki a riadt, fáradt állatot a használaton kívüli kútból.

Favágásból származó nyesedék gyulladt meg csütörtökön Ásotthalom külterületén. A mórahalmi és a ruzsai önkéntes tűzoltók végezték el a beavatkozást, személyi sérülés nem történt.

Budapest

Berendezési tárgyak égtek másfél négyzetméteren Budapest negyedik kerületében, egy újpesti, sorházi jellegű, földszinti lakás szobájában kedd délután. A Tinódi utcában pusztító lángokat a fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltók rövid időn belül eloltották. Az eset során nem sérült meg senki.

Pest megye

Elhagyott budaörsi telken égett le egy huszonöt négyzetméteres faház az Erdőalja utcában kedden, kora délután. Az épület a törökbálinti hivatásos és a budaörsi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor még több ponton égett. A tűz átterjedt a ház körüli sűrű növényzetre is, a lángokat a rajok eloltották. A területet hőkamerával átvizsgálták, így zárva ki a visszagyulladás lehetőségét. 

Okt. 26-án a Fővárosi Katasztrófavédelem riasztást adott ki Fót, Istvánhegy területére. A jelzés szerint egy kisház tetőszerkezete teljes terjedelmében ég. A helyszínre az újpesti hivatásos tűzoltók mellett a Fóti Aqua önkéntes tűzoltóit riasztották. A kivonuló egységek négy sugárral oltották a szomszédos helyiségekre is átterjedő tüzet. Az oltás során egy PB palackot is kihoztak az égő épületből. Személyi sérülés nem történt.

Tolna megye

Tegnap éjszaka egy mezőgazdasági vállalkozás terményszárítója izzott Nagymányokon. A tűzesethez a bonyhádi, szekszárdi hivatásos és Nagymányok önkéntes tűzoltóit riasztották, akik a közműveket elzárták a terményszárítót visszahűtötték.

Komárom-Esztergom megye

Egy húsz méter magas gabonaszárítóban keletkezett tűz szerda kora délután Nagyigmándon. Az esethez Kisbér és Komárom és Győr hivatásos tűzoltói, Nagyigmánd, Ács önkormányzati tűzoltói, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, Bana és Tárkány önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai vonultak. A szárítóban lévő száz tonna kukorica egy része égett. Az egységek, a helyi szakemberekkel közreműködve a tárolt gabonát eltávolították a szárítóból, az égő részeket pedig eloltották. (fotó: Bana ÖTE)

Nógrád megye

Izzott a korom egy lakóház kéményében szerda éjjel Nógrádon, a József Attila úton. A kémény a lakótérben meg is repedt, emiatt a füst szétterjedt a lakásban. A rétsági hivatásos és a nógrádi önkéntes tűzoltók puttonyfecskendővel avatkoztak be, majd kitisztították a kéményt. Az ott lakó két felnőtt és két gyermek ideiglenesen rokonokhoz költözött. Személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun megye

Két személyautó és egy kukoricát szállító traktor ütközött össze csütörtök késő délután az 55-ös számú főúton, Mélykút térségében. A balesetben többen megsérültek. A személyautók vezetőit a mélykúti önkéntes, a jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók feszítővágók segítségével szabadították ki, majd átadták őket a mentőknek, az életüket azonban már nem lehetett megmenteni.

Csütörtök reggel háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kecskemét külterületén, Alsócsalános tanyán ég egy ház. A kecskeméti, és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a ballószögi önkéntes tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek. Huszonhárom tűzoltó négy vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgozott a lángok megfékezésén. A kétszáztíz négyzetméteres tanyaépület egyik szobája és a teteje is teljes terjedelmében égett. Az égő húsz négyzetméteres szoba mennyezete beszakadt, a tűzoltók a törmelék alatt egy holttestet találtak. A füsttel teli házban elpusztult egy kutya is. A tűzoltók egy gázpalackot kivittek a tűzből, megakadályozva ezzel, hogy az felrobbanjon. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Heves megye

Gázvezetéket szakított árokásás közben egy munkagép csütörtökön Markazon, az Ifjúság utcában. A gyöngyösi hivatásos és a markazi önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, az egységek kiérkezése előtt a munkások a sérült vezetéket elszorították, ezáltal a gázszivárgást megszüntették. A tűzoltók méréseket végeztek, a műszerek gázkoncentrációt nem mutattak ki, ezt követően a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek. A gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági helyszíni szemlét tartott.

Győr-Moson-Sopron megye

Október 31-én délután három helyszínen is kukoricatarló égett Mérges és Rábacsecsény térségében. A csornai hivatásos, illetve a bezi és a koroncói önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. (fotó: Koroncó ÖTE)

Pest megye

Maglódon az Ecserre vezető úton két személygépkocsi ütközött. A járművekben 1-1 fő utazott, forgalmi akadályt képeztek. A kiérkező rajok az áramtalanítást elvégezték, üzemanyag folyást megszüntették. A mentősök egy főt könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. A helyszínre a gyömrői önkéntes tűzoltók érkeztek.