Hírek

Beavatkozások 2021. szept. 6–12.
2021. szeptember 16. 13:29
Szokásos heti válogatásunk következik.

Zala megye

Vasúti sínre dőlt egy tíz méter magas fa tegnap délelőtt Balatongyörökön, a Vasútállomás közelében. A keszthelyi hivatásos, valamint a balatongyöröki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Két hektáron égett a száraz fű kedd délután Zalalövőn. A körmendi és zalaegerszegi hivatásos, valamint a zalalövői önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Szeptember 8-án érkezett a jelzés, hogy Gelse Dózsa György utcában nádas aljnövényzet ég. A helyszínre a pacsai hivatásos tűzoltókkal együtt a gelsei önkéntes tűzoltók érkeztek. Kiérkezéskor tapasztalták, hogy a száraz aljnövényzet mellett egy felújjítás alatt álló családi ház melléképülete is ég. A helyszínre további szerek érkeztek a Nagykanizsa HTP-ről. A tüzet 2 sugárral, kéziszerszámokkal eloltották.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Sütés közben kigyulladt az olaj hétfő délelőtt egy nagykállói családi ház konyhájában. A lángok a berendezési tárgyakra és két négyzetméteren a konyhabútorra is átterjedtek. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a nagykállói önkéntes tűzoltók avatkoztak be. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói átszellőztették az ingatlant. Személyi sérülés nem történt.

Komárom-Esztergom megye

Foltokban füstölt a tarló Kisbér és Bakonysárkány között hétfő délután. Kisbér hivatásos tűzoltói és Réde önkéntes tűzoltói elfojtották a füstöt.

Győr-Moson-Sopron megye

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó a 1401-es úton, Halászi térségében kedden este. A mosonmagyaróvári hivatásos és a halászi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet és feszítővágó segítségével kiszabadítottak a gépkocsiból egy embert, akit átadtak a mentőknek. 

Heves megye

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház előszobája és egyik szobája Füzesabonyban, a Szent Imre utcában. A tűzhöz a füzesabonyi és a mezőkövesdi hivatásos, valamint a füzesabonyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Takarmány izzott egy kétezer-háromszáz tonnás, betonfalú gabonatárolóban a Heves megyei Mezőtárkány határában. A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a füzesabonyi, a mezőkövesdi, az egri hivatásos és a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók oltották el. Munkájukat három rakodógéppel segítették, amelyekkel kitermelték a tárolóból a takarmányt, kiterítették a földre, majd vízsugárral visszahűtötték.

Vas megye

Silózó gép és egy személyautó ütközött össze szerdán este Pácsonyban, a Kossuth utcában. A balesetben a személyautó sofőrje és utasa beszorult az autóroncsba. A körmendi hivatásos és vasvári önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek az áramtalanítást követően feszítővágó berendezés és henger segítségével kimentették a járműbe szorult embereket.

Budapest

Furgonnal ütközött egy személyautó csütörtök este Budapest második kerületében, a Slachta Margit rakparton, a Margit híd közelében. A rózsadombi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. Egy ember könnyebben megsérült.

Békés megye

Elszáradt aljnövényzet gyulladt meg egy családi ház kertjében tegnap délután Kötegyán településen, a Szabadság utcában. A tűz a szomszédos telekről terjedt át, ahol égetést végeztek. A futballpályányi területen égő növényzetet a kötegyáni önkéntes és a gyulai hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Pest megye

Száraz fű és aljnövényzet kapott lángra csütörtökön délelőtt Kóka külterületén. A tűz átterjedt két kis méretű faházra is, valamint a közeli erdő aljnövényzetére. A tüzet a nagykátai hivatásos és kókai, valamint sülysápi önkéntes tűzoltók oltották el, akik a munkálatok végeztével átvizsgálták a csaknem három hektáron leégett területet.

Összeütközött két gépkocsi Dunavarsány térségében, az 51-es és az 510-es út kereszteződésénél vasárnap, késő délután. A járművekben összesen négyen utaztak. A szigetszentmiklósi hivatásos és a délegyházai önkéntes tűzoltók áramtalanították az autókat. A baleset miatt forgalmi akadály volt az érintett útszakaszon. A baleset érintettjei nem szenvedtek sérüléseket.

Szerda délelőtt a Nagy-Kopasz hegyen lévő Csergezán Pál-kilátó mellől egy turista jelezte, hogy néhány négyzetméteren fatuskók izzanak. A helyszínre a budakeszi önkéntes tűzoltók érkeztek terepjáróval, akik a második kerületi hivatásos tűzoltókat is szállították a nehéz terepen. A helyszínen néhány négyzetméteren volt tűz, ami akár tovább is terjedhetett volna. Kéziszerszámokkal a tűz körülhatárolása megtörtént. Időközben sikerült értesíteniük az erdészet munkatársait, akik terepjáróval 600 liter vizet hoztak, amivel a tűz végleges oltása megtörténhetett.

Nógrád megye

Száraz fű égett ötven négyzetméteren Érsekvadkerten, a Gépállomás utcában tegnap délután. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei rövid időn belül eloltották a tüzet.

Tolna megye

Családi ház emelete füstölt Bonyhádon szeptember 6-án. Az esethez a bonyhádi önkéntes tűzoltók hét fővel vonultak.

Fejér megye

Szeptember 8-án érkezett a riasztás, miszerint az M7 autópálya Balaton felé vezető oldalán a leállósávban egy személygépjármű ég. A helyszínen egy Mazda 6-os benzin üzemű gépjármű motortere teljesen, utastere részben égett. A tűz átterjedt a pálya melletti füves domboldalra is. A helyszínre a martonvásári önkéntes tűzoltók érkeztek először, akik a váli hivatásosokkal együtt eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Teljes terjedelmében égett egy száztíz négyzetméteres, fából készült erdészház tegnap este Kengyelen, a Dózsa György utcában. A lángok átterjedtek a környező fákra is. A szolnoki hivatásos, a tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Az eset során nem sérült meg senki.