RSS V. (2021): Tudástár a biológiai veszélyforrásokról
2021. szeptember 07. 12:46
A Rescue Security & Safety projektsorozat ötödik, 2021-es ütemében ismét tudáscsomag készült önkéntes tűzoltók számára, amely ezúttal a biológiai veszélyforrásokra – köztük természetesen a koronavírussal kapcsolatos tudnivalókra – fókuszál. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával elkészült tudásanyag szabadon letölthető.

A Rescue Security & Safety projektek többször fókuszáltak biológiai veszélyforrások elleni hatékony védekezésre, különös tekintettel azokra a gyakorlati információkra, amelyek a tűzoltókat bevetés közben érinthetik. A 2019-ben Kínában azonosított új koronavírussal (SARSCOV-2), amely időközben világméretű problémává nőtte ki magát, olyan biológiai veszélyforráshoz érkeztünk el, amely tulajdonképpen a tűzoltóktól is hasonló óvintézkedéseket követel meg, mint a civilektől. Az RSS V (2021) nevű, biológiai veszélyforrásokat tárgyaló útmutató-sorozat koronavírus-specifikus és más, általános biológiai veszélyforrásokkal kapcsolatos információkat tartalmaz. Az anyagok önkéntes tűzoltók számára íródtak, de sok aspektusban vannak átfedések a „civil” teendőkkel (pl. személyi higiénia, maszkviselés stb.).

Az anyagok elérhetők ide kattintva.

A RSS V (2021) projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával valósult meg. A támogatás kedvezményezettje a Somogy Megyei Tűzoltószövetség.