Hírek

Beavatkozások 2021. aug. 23–29.
2021. augusztus 31. 10:27
Kifejezetten hideg idővel ért véget a nyár – önkéntes és önkormányzati tűzoltóink azonban ugyanúgy ténykedtek tovább a múlt héten is. Körkép következik.

Bács-Kiskun megye

Közlekedési balesethez riasztották a kecskeméti hivatásos és a kecskeméti önkéntes tűzoltókat hétfő délben: egymásba rohant öt kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. Az egyik jármű sofőrje a vezetőfülkébe szorult. A tűzoltók a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágó segítségével szabadították ki a súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett gépjárművezetőt, majd átadták a mentőknek. A sztráda érintett szakaszát nagyjából fél napra lezárták.

Két személyautó ütközött össze kedden kora este Csengődön, a Bem utcában. Az akasztói önkéntes tűzoltók és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Az 51-es főúton Szalkszentmárton közelében a 67-es kilométernél egy személyautó megpördült majd az oldalán állt meg. A helyszínre a Szalkszentmárton ÖTE, Kunszentmiklós ÖTP, mentők, rendőrség érkezett ki. A sofőr elmondása alapján egy róka szaladt ki elé az úton, az ütközés elkerülése érdekében elrántotta a kormányt a manőver miatt az árokba hajtott. Az autóban 1 fő utazott aki sérülés nélkül megúszta az incidenst. A helyszínelés idejére félpályán haladt a forgalom. (fotó: Szalkszentmárton ÖTE)

Somogy megye

Két autó karambolozott hétfő délután a 7-es főúton, Fonyódon, az Ady Endre utcában. A balatonboglári önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen négyen utaztak. Az egyik sofőrt az egységek feszítővágóval szabadították ki, az autóvezető súlyosan megsérült a balesetben. (fotó: Balatonboglár ÖTP)

Budapest

Budapesten hétfőn a tizenötödik kerületben, a Pestújhelyi út és az Apolló utca kereszteződésében hajtott egymásba két autó. A helyszínen nem volt sérülés, a hivatásos egység munkáját a zuglói önkéntes tűzoltók segítették.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Hétfőn villamos vezeték égett Balkányban. A helyszínre a hivatásosok mellett a Balkány ÖTE tagjai vonultak.

Csongrád-Csanád megye

Úttestre dőlt egy nagy méretű fa hétfőn délután Mórahalomnál, az 5512-es úton. Mórahalom város önkéntes tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fa törzsét az úttestről, a beavatkozást követően a forgalom rövid időn belül helyreállt.

Tolna megye

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház melléképülete a Tolna megyei Kétyen hétfőn délelőtt. A tűz továbbterjedt a lakóépület és a szomszédos ingatlan tetőszerkezetére is. A szekszárdi hivatásos, valamint a kétyi és a zombai önkéntes tűzoltók nagy erőkkel vonultak a káresethez és négy vízsugárral oltották el a tüzet. Sérülés nem történt, azonban a házban élő négy embert lakosságvédelmi intézkedés keretében a polgármester a helyi sportlétesítményben helyezett el.

Teljes terjedelmében égett egy autó az M6-os autópályán, a paksi lehajtó közelében, a Pécs felé vezető oldal leállósávjában tegnap délután. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Pest megye

Két autó rohant egymásba kedden este a 404-es főúton, Üllő közelében. Mindkettőben csak a sofőr ült, az egyikük a kocsiba szorult, a másikat a helyszínen tartózkodók kiemelték a roncsból és megkezdték az újraélesztését. Az üllői önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították az összetört autóból a másik gépkocsivezetőt, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták. A tűzoltók által kiszabadított ember súlyos sérüléseket szenvedett, a másik sofőrt nem tudták újraéleszteni, a helyszínen meghalt.

Aratás közben kigyulladt egy kombájn szerdán délután Dunakeszi külterületén. A kombájn kezelője még a fóti önkéntes tűzoltók és a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elkezdte oltani a tüzet, de nem tudta megakadályozni a lángok továbbterjedését. A tüzet végül a tűzoltók oltották el, visszahűtötték a felhevült fém alkatrészeket, majd átvizsgálták a kiégett munkagépet.

Elmerült a Duna vizében egy személygépkocsi vasárnap, a kora délutáni órákban Vácott, a Vizímalom utca közelében. Az autó a partról tíz méterre merült el a vízben. A váci hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd a nagymarosi önkéntes tűzoltók segítségével csörlővel a partra vontatták az autót. A gépkocsiban nem tartózkodott senki.

Nógrád megye

Nyitott sírgödörbe zuhant egy ember a bátonyterenyei temetőben csütörtökön délután. A helyi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kiemelték a sérültet a gödörből, akit a mentők kórházba szállítottak. 

Teljes terjedelmében égett egy családi ház lakószobája a benne levő berendezésekkel együtt vasárnap délelőtt Szécsényben, a Hunyadi úton. A tűz a szoba mellett levő helyiségre is átterjedt. A szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Szécsény és Térsége Polgárőr Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület önkéntesei vízsugarakkal oltották el a tüzet. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Komárom-Esztergom megye

Kigyulladt egy ötven négyzetméteres melléképület vasárnap este Bábolnán. Az esethez riasztott ácsi és nagyigmándi önkormányzati, valamint tárkányi, banai és bábolnai önkéntes tűzoltók vízsugarak segítségével megfékezték, majd eloltották a lángokat. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a tűz nem veszélyeztetett lakóházat. 

Vas megye

Kigyulladt egy harminc négyzetméteres, különálló melléképület műhelyrésze vasárnap este Szentgotthárdon, a Széchenyi utcában. A lángokat a szentgotthárdi, körmendi hivatásos és a magyarlaki, szakonyfalui, kondorfai önkéntes tűzoltók oltották el. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Távközlési oszlopnak ütközött egy személyautó Nicken, az Ady Endre utcában. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek meg a közúti közlekedési balesetben. A répcelaki önkormányzati és a nicki önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, a közút felé veszélyesen megdőlt faoszlopot pedig eltávolították. A műszaki mentés ideje alatt a közúti közlekedés fél útpályán szünetelt. 

 

 

Minden közzétett fotó a beavatkozást végző ÖTE tulajdona, kivéve, ahol ezt külön jeleztük.