Hírek

Beavatkozások 2021. jún. 14–20.
2021. június 23. 14:37
A kánikulában sincs szünet: önkéntes és önkormányzati tűzoltóink mentésnél, tűznél és közlekedési baleseteknél is beavatkoztak a múlt héten. Körkép következik.

Pest megye

Tűz keletkezett egy általános iskola tantermében múlt hétfőn délelőtt Kiskunlacházán, a Gárdonyi Géza utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a negyven négyzetméteres tanterem füsttel telítődött, az iskolát kilencvennégy gyermek és húsz felnőtt időben, sérülések nélkül elhagyta, az udvaron várakoztak. A ráckevei önkormányzati, a szigetszentmiklósi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók a kisebb tüzet eloltották, a tantermet és a folyosót átszellőztették, majd átvizsgálták. Az átszellőztetést követően a tanulók visszatérhettek az épületbe.

Teljes terjedelmében égett egy traktor múlt szerdán este Csővár és Penc között.  A traktor vezetője porral oltóval megkezdte a tűz oltását, végül a berceli hivatásos tűzoltók és a Csővári Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fojtották el a lángokat. Az egységek megtisztították az úttestet a törmelékektől, olajfolyás miatt pedig helyszínre kérték a közútkezelő munkatársait. A tűzoltás ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták. Személyi sérülés nem történt.

A délutáni nagy hőségben és csúcsforgalomban két személygépkocsi ütközött az M0 autóút feletti felüljárón június 17-én. A sérült gépkocsik a forgalmat is akadályozták, és az egyik utas is megsérült. A Katasztrófavédelem ügyeletére érkezett segítségkérésre az újpesti hivatásos és a Fóti Aqua önkéntes tűzoltói vonultak. A kiérkező rajok a sérült gépjárműveket áramtalanították, a helyszínt biztosították, valamint a sérült utas ellátásának és a baleseti helyszínelés lefolytatásának idejéig forgalom terelésében nyújtottak segítséget.

Tolna megye

Múlt hétfőn délelőtt a Tolna megyei Kakasdon, a Petőfi utcában körülbelül ezer négyzetméteren szemét, lekaszált füves terület és egy forgalomból kivont gépkocsi motortere égett. A tűzesethez a szekszárdi és bonyhádi hivatásos egységek mellett a bonyhádi önkéntes tűzoltókat is riasztották. A lángokat gyorsan megfékezték a rajok. Anyagi kár nem keletkezett.

Bács-Kiskun megye

Kigyulladt egy mosógép Kiskunmajsán, a Szérűskert utcában múlt hétfő délután. A kiskunmajsai hivatásos és a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet, kivitték a mosógépet az épületből, majd hőkamerával átvizsgálták a helyszínt.

Bácsalmáson, az Árpád vezér utcában egy száz négyzetméteres lakóépület konyhája és tároló helyisége égett vasárnap este. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes, valamint a bajai hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, és a helyszínt hőkamerával átvizsgálták. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Árokba hajtott egy autó csütörtök délután a 44-es főúton Lakitelek térségében. A lakitelki önkéntes és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az úttestről és az árokban a tetejére borult egy személyautó a 44-es számú főúton, Nyárlőrinc térségében múlt kedd délután. A jármű több fát is kidöntött. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos és a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint a kidöntött fákat motoros láncfűrész segítségével eltávolították.

Csongrád-Csanád megye

Teherautó, mikrobusz és személyautó ütközött össze múlt szerdán délután Maroslelén, a Rákóczi utcában. A balesetben senki sem sérült meg, a műszaki mentést a szegedi és a makói hivatásos tűzoltók mellett a maroslelei önkéntes egységek végezték.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Csűr tetőszerkezete és a benne tárolt szalma égett csütörtökön Nagyecseden, a Bocskai utcában. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos eloltotta a tüzet, a beavatkozók utómunkálatokat végezték el.

Személygépkocsi motortere égett csütörtökön Kocsordon, a Hunyadi János utcában és Rakamazon. Előbbinél a mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos, utóbbinál a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a nyíregyházi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat.

Veszprém megye

Június 19-én egy elektromos transzformátor égett, amely Nyirádon áramkimaradást is okozott. A nyirádi önkéntes tűzoltók és az ajkai hivatásosok avatkoztak be a helyszínen.

Somogy megye

Június 19-én késő délutáni órákban érkezett a jelzés, miszerint a petörkei tóban egy személy elmerült. A KÖTÉL Egyesület 6 fővel kezdte meg a vonulást; a helyszínen az OMSZ és rendőrség munkatársai segítségével a kishajó vízre tétele után szonárral szűkítették le a keresési területet. Az első merülés eredményes volt, az elhunytat az egyesület búvárai a felszínre hozták.

Június 14-én Látrányban, a Kölcsey utcában összehordott vegyes hulladék égett. Az esethez Látrány ÖTE 6 fővel, míg a Balatonboglári ÖTP 4 fővel vonult.   

Győr-Moson-Sopron megye

Június 15-én érkezett a riasztás, mely szerint Rábapatona térségében avar kapott lángra. A tűz továbbterjedését a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület akadályozta meg.

 

A fotók szerzői joga a beavatkozó ÖTE/ÖTP tulajdonát képezik, kivéve, ahol ezt máshol jeleztük.