Hírek

Idén harmincöttel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást
2021. június 01. 10:24
Döntés született az önkéntes tűzoltó egyesületek pénzbeli támogatásáról. A katasztrófavédelem 2021-ben is hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a hétszázmillió forintból százmilliót az önkéntes mentőszervezetek kapnak.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek. Első körben a pénzbeli támogatások jóváhagyása történt meg, míg a természetbeni támogatásokról az egyes beszerzési eljárások után döntenek. 

Valamennyi, ebben a kategóriában pályázó önkéntes tűzoltó egyesület pozitív elbírálásban részesült. Ötszázhárom egyesület összesen 287,1 millió forint támogatást kap. A fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatásokhoz nyújt fedezetet.

A pályázók ebből az összegből működési költségeikre, szertárépítésre és felújításra, valamint gépjármű és technikai eszköz felújítására fordíthatnak, egyes eszközöket pedig maguk szerezhetnek be.

A részletes lista ide kattintva tölthető le.