Hírek

Adomány a fővárosi önkéntes tűzoltók koronavírus elleni küzdelméhez
2021. április 15. 10:16
A Philip Morris Magyarország FFP2-es maszkokkal és fertőtlenítő szerekkel támogatja a fővárosi önkéntes tűzoltók munkavégzését.

A koronavírus járvány során a lakosság védelmében közreműködő fővárosi önkéntesek egyéni védelmének támogatására a Philip Morris Magyarország a Magyar Tűzoltó Szövetség által 2021. április 14-én, a szövetség székhelyén

  • 2000 db FFP2 arcmaszkot,
  • 2000 db 110 ml-es kézfertőtlenítőt,
  • 1000 db 500 ml-es kézfertőtlenítőt,
  • 500 csomag fertőtlenítő kendőt

adományozott 3 millió forint értékben a Budapesti Tűzoltó Szövetségnek.

Budapest, 2021. április 15.

Dobson Tibor tű. dandártábornok s.k.                                                                             

 


A Philip Morris Magyarország közleménye az adomány kapcsán:

Együtt, egymásért egy füstmentes jövőért

A COVID-19 járvány a tavalyi évben váratlan csapásként sújtott le az egész világra, és a vírus elleni küzdelem még napjainkban is töretlenül folyik, eddig soha nem tapasztalt mértékben terhelve a frontvonalban dolgozókat. A Philip Morris Magyarország a járvány kitörése óta próbál aktívan hozzájárulni az egészségügyi veszélyhelyzet elhárításához, kézzelfogható segítséget nyújtva a legnagyobb szükség idején egészségügyi és szociális intézményeknek, karitatív szervezeteknek, háziorvosoknak, egészségügyi szakdolgozóknak és nehéz helyzetbe került családoknak. A vállalat eddig közel fél milliárd forintot fordított a pandémia elleni küzdelem hazai támogatására különböző védő- és higiénés eszközök (arcmaszk, kéz- és felületfertőtlenítő, gumikesztyű, védelmi overál, tisztálkodó szerek), lélegeztető gépek, tabletek, alapvető élelmiszerek beszerzésével, adományozásával.

Ezek a rendkívüli idők a gazdasági élet szereplőitől is gyors alkalmazkodást kívánnak, és bebizonyosodott, hogy a fenntarthatóság egyik kulcsa a tudatos üzleti átalakulás iránti elkötelezettség, és a valós társadalmi felelősségvállalás. 

A tűzoltók pontosan tudják, hogy milyen súlyos károkat tud okozni az égés, és az égés során keletkező füst. A füst ugyanis több ezer vegyi anyagot tartalmaz, ebből több száz mérgező, és az ennek való kitettség folyamatosan veszélyt jelent a frontvonalban harcoló kollégáink számára. Ezt a problémát ismerte fel vezető dohányipari vállalatként a Philip Morris is, akik a füstmentes jövő elérését tűzték zászlajukra. Feltett céljuk, hogy a cigarettákat egy nap a múlt részévé tegyék, és azok számára, akik valamilyen okból nem szoknak le, a cigarettánál alacsonyabb károsanyag-kitettséggel járó füstmentes alternatívákat biztosítsanak.