Hírek

Beavatkozások 2020. feb. 22–28.
2021. március 02. 12:26
Múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunk következik.

Zala megye

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében szerdán délután Orosztonyban, a Szent Imre utcában. A zalakarosi hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik a kéményt kéziszerszámokkal kitisztították. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égéstermék-elvezető rossz műszaki állapota miatt azt a szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja. Személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun megye

Egy hektáron nádas és levágott nádkúpok égtek az 53-as főút mellett, Akasztó külterületén szerdán. A kiskőrösi és a solti hivatásos, valamint az akasztói önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, munkájukat erőgépek segítették. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Hajdú-Bihar megye

Széna- és lucernabálák égtek egy nagyjából száz négyzetméteres melléképület tároló részében csütörtök este Földesen, a József Attila utcában. A földesi önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az épület egyik részében tizenöt sertést tartottak, a jószágoknak nem esett bajuk.

Tolna megye

Február 24-én riasztották a bonyhádi önkéntes tűzoltókat egy szeméttűzhöz, amely már lakóingatlant veszélyeztetett. Az ÖTE 5 fővel vonult.

Február 27-én a jelzés szerint Alsónyék és Sárpilis között égett a nádas. Az esethez a szekszárdi hivatásosok mellett a bátaszéki önkormányzati, és a bátaszéki önkéntes tűzoltók érkeztek.

Pest megye

Pándon, a Rákóczi utca egyik lakóházában keletkezett tűz feb. 26-án hajnalban, melyhez a pándi önkéntes tűzoltók vonultak a Nagykátai Hivatásos Tűzoltóság állományával. Szerencsére személyi sérülés nem történt, azonban a ház tetőszerkezete nagyrészt leégett.

A szentendrei önkéntes tűzoltók feb. 27-én 11:23-kor kaptuk a riasztást, miszerint Budakalász, Nárcisz utcában egy pincehelyiségben tűz keletkezett. Az egység a szentendrei hivatásos tűzoltókkal közösen vonult a helyszínre, és együttes erővel akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

Fejér megye

A várpalotai lőtéren két alkalommal is kigyulladt az aljnövényzet feb. 28-án, a második esetben kb. 50 ha területen. Az oltásban a hivatásos egységek mellett részt vett az Iszka ÖTE, a Bodajk ÖTE, a Fehérvárcsurgó ÖTE és az Isztimér ÖTE.


(fotó: Fehérvárcsurgó ÖTE)

Veszprém megye

Zánkán egy konténer gyulladt ki feb. 27-én kora este, ahová a hivatásos egységek mellett a Köveskál ÖTE önkéntes tűzoltói érkeztek.

Győr-Moson-Sopron megye

Feb. 27-én riasztás érkezett, miszerint kigyulladt egy melléképület Jánossomorja területén. A jánossomorjai önkéntes tűzoltók érkeztek a hivatásosok mellett a helyszínre, és két sugárral megkezdték az épület oltását. Személyi sérülés nem történt.

Somogy megye

Február 27-én este kigyulladt a nádas Fonyódnál, a Turul utca közelében. Az oltásához először a keszthelyi, a siófoki, a marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották. Később erősítésre volt szükség, így kaposvári, zalakarosi, valamint pacsai egységek is bekapcsolódtak a munkába.