Hírek

Beavatkozások 2021. jan. 18–24.
2021. január 27. 18:00
Önkéntes és önkormányzati tűzoltók múlt heti beavatkozásaiból készült összesítőnket tesszük közzé.

Pest megye

A szigetmonostori önkéntese tűzoltók január 18-án kapta a riasztást, miszerint Kisoroszi területén egy magáningatlan kéménye ég. Az ÖTE két fővel vonult a helyszínre, ahol szerencsére senki sem sérült meg.

Január 22-én este kapott felkérést, majd riasztást a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság Gombára. Nagyobb területen felrakott körbálák gyulladtak be. A hivatásos egység mellett az elhúzódó káreset miatt ÖTE-k is részt vettek váltásban a terület felügyeletében. A helyszínen voltak az üllői és a gyömrői önkéntes tűzoltók.

A dömsödi önkéntes tűzoltók jan. 22-én kéménytűzhöz kaptak riasztást. Az egységek a kéményt hőkamerával átvizsgálták és átkotorták. Az egyesület szaktevékenységet vállaló tagjai, az Ajaki Tűzoltó Egyesület, az Invitech Innomax és az Appsolution Kft. App-Árak által kifejlesztett Önkéntes Tűzoltó Riasztó (Ö.T.R.A.) Alkalmazás használatával kerültek értesítésre.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Január 21-én kicsivel nulla óra után érkezett a jelzés: a Jász-Plasztik Kft. jászberényi telephelyének akkumulátorsavazó üzemében tűz keletkezett. Az esethez a legmagasabb V/kiemelt riasztási fokozatban Jász-Nagykun-Szolnok mellett Bács-Kiskun, Heves és Pest megyéből, illetve a fővárosból összesen huszonnégy gépjárművel, mintegy nyolcvan tűzoltó érkezett, akik tizenegy vízsugárral, köztük három létrasugárral oltották órákon keresztül a 30 ezer m2-es csarnokból a 9 ezer m2-en égő savazó üzemet. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók is jelen voltak a helyszínen.

 

Bács-Kiskun megye

Lakatosműhelyben csaptak fel a lángok szerdán éjszaka a Bács-Kiskun megyei Tasson. A körülbelül kétezer négyzetméteres üzem középső részén a fatüzelésű kályha környezete égett, és a tűz átterjedt a palatetőre. A dunaújvárosi hivatásos, a kunszentmiklósi önkormányzati, valamint a szalkszentmártoni és a kunszentmiklósi önkéntes tűzoltók három vízsugárral fojtották el a lángokat. Az oltási munkálatok során több gázpalackot vittek ki a műhelyből. A tűz ötven négyzetméteren pusztított, és egy lemezvágó gép is megégett. Személyi sérülés nem történt.

 

Komárom-Esztergom megye

Tokod ÖTE január 22-én kapott riasztást, miszerint raklapokat szállító kamion borult fel előző este Nyergesújfalun. Az önkéntesek segítettek a nyergesi egységeknek a kipakolásban.

Felrobbant egy kazán Oroszlány külterületén a Bokodi-tó mellett jan. 24-én. A káresethez a kecskédi önkéntes tűzoltók hat fővel vonultak, ahol az önkormányzati egységek és a mentősök munkáját segítették. A robbanás során két személy könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők a tatabányai kórházba szállították.

 

Tolna megye

A Bonyhád ÖTE január 21-én riasztást kapott Széptölgyesre, ahol aljnövényzet égett, ami a közeli erdőt veszélyeztette. A tűz kéziszerszámokkal lett megfékezve.

 

Somogy megye

A KÖTÉL tagjai jan. 23-án a kora délutáni órákban tűzoltás céljából vonultak, mert az út mentén bozót, gaz és összehordott szemét égett. A hatfős csapat rövid időn belül a tűz továbbterjedését megakadályozta.

 

Hajdú-Bihar megye

Villanyoszlopon lévő biztosíték gyulladt ki jan. 21-én késő este Zsadányban, az Attila király körúton. A komádi önkéntes tűzoltók az áramszolgáltató munkatársainak megérkezéséig biztosították a helyszínt.

 

A fotók a beavatkozást végző ÖTE/ÖT tulajdonát képezik, kivéve, ahol ezt másként jeleztük.